Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Fenomen natural unic surprins pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău

O femeie care locuieşte în Tarcău (Neamţ) a surprins un fenomen natural unic în timpul unei excursii pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău.

de Alin Tarnovschi

la 09.08.2019 , 14:19

Fenomen natural unic, surprins pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău Fenomen natural unic, surprins pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău - Facebook / Lacra Juncu

O femeie care locuieşte în Tarcău (Neamţ) a surprins un fenomen natural unic în timpul unei excursii pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău.

Pe 6 august 2019, Lăcrămioara Juncu se afla pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău, iar la un moment dat, în timp ce filma plafonul de nori şi ceaţă aflat sub nivelul la care se afla, a surprins un fenomen natural unic.

"6 august 2019, Ceahlau, Vf. Toaca. Pentru a ma convinge ca e umbra mea, la un moment dat am salutat si...umbra mi-a 'raspuns'. Unul dintre efectele Gloria, apare in varful piramidei", a scris femeia într-o postare pe Facebook.

Articolul continuă după reclamă

Fenomenul 'Gloria' reprezintă umbra unor obiecte sau persoane care este proiectată pe un nor sau o zonă cu ceaţă, astfel că umbra apare mărită şi se poate observa atunci când obiectul sau persoana se află între Soare şi un nor sau zona cu ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Potrivit specialiştilor, fenomenul apare foarte rar şi doar atunci când anumite condiţii sunt îndeplinite simultan.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fenomenul 'Gloria' este un fenomen optic complex, creat de refracţia şi dispersia luminii atunci când Soarele, situat în spatele unui observator uman, îi proiectează umbra pe un nor/ceaţă situat mai jos decât poziţia acestuia.

Umbra proiectată în jos este mărită foarte mult datorită diferenţei de înălţime dintre poziţia observatorului şi cea a norului pe care este proiectată umbra acestuia.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Fenomen natural unic surprins pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău