Festival de parapantă în Odorheiu Secuiesc. Culorile toamnei, admirate din văzduh
Cum toamna vântul suflă cu putere, anotimpul este ideal pentru sporturile cu parapanta. Aşa că în Harghita, la Brădeşti, zeci de fani ai zborului s-au adunat pe munte şi s-au lăsat legănaţi de vânt. A fost a cincea ediţie a festivalului de parapantă, organizat de un club de profil din Odorheiul Secuiesc. Parapantiştii profesionişti dar şi amatorii de senzaţii tari s-au bucurat de vremea perfectă şi au admirat de la 3.000 de metri înălţime culorile toamnei.
- Festivalul de parapantă, la a cincea ediție
- Zborul cu parapanta sau paramotorul este o experiență unică
Vremea de toamna a ţinut cu parapantiştii, aşa că amatorii zborului au reuşit să se bucure din plin de natură şi libertate în acest weekend.
Laszlo Zsolt, parapantist, presedinte club organizator: Avem vreme splendidă pentru zbor cu parapanta, cu paramotorul şi cu balonul cu aer cald. De fiecare dată avem cluburi partenere, invitaţi din diferite zone ale ţării, din Ciuc, din Braşov, din Sibiu, din Cluj. Ediţia asta au apărut vreo 30-40 de aripi.
Veteranii marturisesc că zborul le-a devenit un stil de viaţă. Îi apropie de natură,iar pacea pe care o simt la 3 mii de metrii altitudine nu se compară cu nimic.
Dana Creţa, pilot de parapantă: Ne pregătim să facem zborul cu pasagerii în tandem, cu parapanta. Zborurile sunt undeva la 5 minute astăzi.
- Ciocolată şi praline cu urechi de porc, pălincă sau ţelină. Sortimente inedite, la fastivalul din Capitală:...
- Taste of Transylvania, la 100 de metri sub pământ. Unde se ţine primul festival gastronomic subteran din România
- Carnavalul de la Rio a început. Zeci de mii de turişti sunt aşteptaţi la cea mai mare petrecere a planetei
- Momentul viral în care un robot umanoid a făcut "scurtcircuit" şi a atacat participanţii la un festival din China
- Ursul de Argint pentru "Kontinental 25", fimat în 10 zile cu telefonul mobil. Radu Jude: "Singura noastră şansă e...
La bordul unui triciclu pasionaţii zborului au admirat de la înălţime, timp de patru ore, culorile toamnei. Iar viteza nu a fost una de neglijat. 65 de kilometri la oră.
Mihai şi-a construit propria aeronavă: o parapantă cu motor. Avantajul acesteia este că, spre deosebire de parapanta simplă, zborul nu este condiţionat de vânt.
Mihai Pop, parpantist: Putem alege momentul decolării, momentul aterizării, putem să ne alegem locul în care aterizăm.
Pentru a zbura cu parapanta, în tandem, doritorii au plătit 150 de lei. Iar cei care au ales parapanta cu motor, au scos din buzunar 200 de lei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰