Antena Meniu Search
x

Video Festivalul TIFF 2024 a început cu proiecţia dramei "Dogman" în regia lui Luc Besson

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalului TIFF a debutat aseară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Un număr record de persoane au fost prezente la gala de deschidere, care a început cu proiecţia dramei regizate de Luc Besson, Dogman, o poveste tragică a unui tânăr care în copilărie a fost agresat de tată. Timp de 11 zile, la TIFF vor ajunge şi alte nume celebre din cinematografie, şi nu numai, precum regizorul Stere Gulea, actorii Horațiu Mălăele, Olimpia Melinte, Alex Călin sau Dorina Chiriac.  

de Redactia Observator

la 15.06.2024 , 09:49

Mulţi spectatori şi un festival ce se desfăşoară sub semnul diversităţii. Capitala filmului, Cluj Napoca, a îmbrăcat hainele de gală aseară, special pentru a-i primi pe covorul roşu pe celebrii actori ai cinematografiei româneşti, dar şi internaţionale. Printre ei şi actriţa americană Jonica T. Gibbs, care a obţinut un rol în drama regizată de Luc Besson, "Dogman".

"Anul acesta avem foarte multe filme, foarte mulţi invitaţi, şi deja publicul ia în număr mare bilete. Sperăm să fie cea mai bună ediţie de până acum. M-aş bucura TIFF-ul să ofere şansa publicului să râdă. Să ofere nişte lucruri noi", a spus Tudor Giurgiu, regizor.

Povestea dramei "Dogman"

Vezi și

Filmul Dogman recompune prin flashback-uri, destinul tragic al lui Doug, un tânăr care în copilărie a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca câinilor de luptă pe care îi antrena. Povestea continuă într-o manieră la fel de emoţionantă. În loc să să-l sfâşie, patrupezii îi devin copilului familia pe care nu a avut-o niciodată, iar la maturitate acesta ajunge să dea spargeri în apartamentele unor oameni bogați, ajutat de armata sa de companioni canini pe care îi numește "copiii lui".

Pe acelaşi subiect

Şi cum în prima seară de film, pelicula proiectată a avut în prim-plan mai mulţi prieteni ai omului, de la marea deschidere n-au lipsit nici cochetele animăluţe. 

"Ne-am gândit că dacă până acum la TIFF am avut atât de multe vedete, care ne-au călcat covorul roşu, e un moment special şi surprinzător, să aducem câini vedete, câini campioni. Sper să-i aplaude publicul la fel ca pe actorii celebri", a mai spus Tudor Giurgiu, regizor.

Timp de 11 zile cinefilii se pot bucura de cele mai inedite proiecţii, printre care şi Moromeții 3, ultima parte a trilogiei bazată pe romanele lui Marin Preda. La TIFF vor ajunge şi nume mari din cinematografia româneasă, printre care regizorul Stere Gulea, actorii Horațiu Mălăele, Olimpia Melinte, Alex Călin şi Dorina Chiriac. La festivalul de film din inima Transilvaniei sunt aşteptaţi şi Ion ţiriac sau Ilie Năstase.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Evenimente » Festivalul TIFF 2024 a început cu proiecţia dramei "Dogman" în regia lui Luc Besson