Antena Meniu Search
x

Video Festivaluri de gastronomie pe malul mării. În Mamaia, turiştii au parte de un festin culinar cu toate gusturile de pe mapamond: intrarea e liberă

Litoralul cinsteşte minivacanţa de 1 Mai cum se cuvine, cu grătare încinse şi cea mai bună mâncare din toate colţurile lumii. Două festivaluri de gastronomie au loc în aceste zile la malul mării. În Mamaia, turiştii au parte de un festin culinar cu toate gusturile de pe mapamond, în timp ce iubitorii de barbeque se delectează cu cele mai bune specialităţi la grătar, pe plaja din Constanţa.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 30.04.2023, 19:52

Vezi și

Nu e un baldachin, e un grătar încărcat numai cu bunătăţi. Mirosul îi atrage pe oameni de la kilometri.  Şi nu e tot. Tot pe plaja din Constanţa a mai apărut o atracţie inedită în acest an: caruselul cu purceluşi de lapte. "Avem ceva senzaţional, este vorba despre un carusel, care de la începutul evenimentului roteşte şi rulează 24 de ore din 24. Avem oi răstignite aici, avem grătarul asadu, avem oi la rotisor, după cum se vede", a declarat George Saizu.

Cele două festivaluri se încheie mâine. Intrarea este liberă la ambele evenimente

O porţie de carne cu legume costă cel puţin 50 de lei. Cei mai buni chefi din România pregătesc la Grill Fest şi porţii record de fructe de mare. "Avem cea mai mare supă de fructe de mare făcute vreodată în România. Avem scoici din Marea Neagră, un mix de fructe de mare, calamar, tentacule şi creveţi, sos roşu şi multă pasiune", a declarat Iulian Olaru, chef. În fiecare tigaie sunt peste 50 de kilograme de scoici şi 100 de kilograme de fructe de mare. Asta înseamnă 350 de porţii. O supă costă 44 lei.

Gusturile şi aromele deosebite se răspândesc şi pe plaja din Mamaia. Peste 40 de food truck-uri cu specialităţi din toată lumea se găsesc la Festival du Bonheur. De la burgeri la mâncare asiatică. "Un orez prăjit la wok, cu piept de pui, aromat cu sos de soia şi uşor picant. Avem şi tăiţei cu piept de pui şi legume", a declarat George Manea. "Noi facem burgeri de raţă. Au cărniţă confiată de raţă, dulceţuri home made de ceapă şi ardei iute. Îl servim într-o chiflă pufoasă cu cartofi, pe care o ungem cu untură de raţă, o prăjim, asezonat de cedar, rucola", a declarat Cosmin Popa.

Pentru a face faţă fluxului de turiști, patronii au angajat muncitori din Asia. Criza de personal din Horeca se vede cel mai bine la marile evenimente. "Din Bangladesh, din Nepal, de unde putem. Ştim că e criză cu forţa de muncă, dar trebuie să te descurci. Sunt muncitori, sunt ascultători, îşi văd de treaba lor. Sunt nişte băieţi care au vrut să facă un ban şi cred că de asta au venit în România", a declarat Liviu Ganea. Preţurile s-au aliniat scumpirilor din ultima perioadă. Un burger costa 40 de lei, o porție de cartofi prăjiți 20 de lei. Cele două festivaluri se încheie mâine. Intrarea este liberă la ambele evenimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Festivaluri de gastronomie pe malul mării. În Mamaia, turiştii au parte de un festin culinar cu toate gusturile de pe mapamond: intrarea e liberă