Antena Meniu Search
x

Fetiță de 7 ani împușcată de polițiști în Maramureș, în timpul unei urmăriri

O fetiță de 7 ani a fost împușcată de polițiști în Maramureș, în timpul unei urmăriri. Incidentul s-a produs în satul Luhei, comuna Poienile de sub Munte. Copila a fost transportată la spital.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 20.06.2019, 23:20

O fetiță de 7 ani a fost împușcată de polițiști în Maramureș, în timpul unei urmăriri. Incidentul s-a produs în satul Luhei, comuna Poienile de sub Munte. Copila, despre care informațiile inițiale indicau că are 4 ani, a fost transportată la spital.

Potrivit martorilor, scena violentă s-a consumat la o razie a poliției, care-i viza pe contrabandiștii de țigări. Șoferul unei mașini care a fost somat să oprească la un filtru a trecut mai departe, iar polițiștii au pornit în urmărirea lui.

Conform martorilor, oamenii legii ar fi tras 7 focuri de armă spre mașină, dintre care 4 au ieșit prin plafonul automobilului. În interiorul vehiculului erau 4 persoane, șoferul și 3 copii, cu vârstele între 5 și 16 ani.

Polițiștii fac cercetări la locul incidentului

Copila a fost rănită la picior de un glonț și a fost transportată la Spitalul Județean din Baia Mare.

Reacția Poliției

Într-un comunicat, polițiștii din Maramureș au transmis că șoferul mașinii de teren nu a oprit la semnal și a încercat să fugă. În mașină mai erau 3 copii, două fete și un băiat cu vârste de 5 - 16 ani.

”Ca urmare a acestui fapt, polițiștii au pornit în urmărirea autovehiculului, unul dintre aceștia executând mai multe focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția mașinii”, se afirmă în comunicat.

”Una dintre minore (în vârstă de aproximativ 7 ani) prezenta o rană la picior, motiv pentru care polițiștii i-au acordat primul ajutor și au solicitat intervenția ambulanței”, explică anchetatorii.

Fetița împușcată și 2 polițțiști

Fetița e la spital și e în afara oricărui pericol, mai spun polițiștii. Șoferul a fost prins în cele din urmă.

Anchetatorii precizează că autoturismul de teren era radiat din circulație și avea număr fals de înmatriculare.

Notă: Acest articol a fost actualizat pentru a adăuga noi informații furnizate de poliție. De asemenea, am modificat vârsta fetiței împușcate, la 7 ani, pentru că informațiile inițiale spuneau că are doar 4 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Fetiță de 7 ani împușcată de polițiști în Maramureș, în timpul unei urmăriri