Antena Meniu Search
x

Fetiță vândută de părinții români pentru 3.000 de euro, în Spania. Copila de 12 ani, dată pentru căsătorie

O fetiță de 12 ani a fost salvată de Garda Civilă din Spania după ce părinții ei, membri ai unui clan românesc, au vândut-o unei alte familii pentru a o căsători în schimbul a 3.000 de euro, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 18:32

Fetiță vândută de părinții români pentru 3.000 de euro, în Spania. Copila de 12 ani, dată pentru căsătorie

Totul a început în ianuarie, când Garda Civilă a aflat despre existența unor minori în situație de abandon în Malagón. Fata de 12 ani, membră a clanului românesc, reclama bătăi din partea mamei sale. Agenții au ținut legătura cu cercul social al minorei și cu școala acesteia, aflând că fata nu frecventa școala, iar ulterior, mama și tatăl vitreg al fetei au mers la școală pentru a cere retragerea minorei, întrucât, potrivit acestora, aceasta ar fi plecat din localitate, anunță ABC.

Fetiţa urma să se căsătorească în schimbul a 3.000 de euro

Agenții au aflat că fata le spusese celorlalte fete că părinții ei urmau să o căsătorească în schimbul a 3.000 de euro. Anchetatorii i-au arestat pe părinți. În timpul percheziției, tatăl vitreg avea asupra sa 3.800 de euro, declarând că a câștigat banii din recoltarea măslinelor. Agenții au constatat însă că declarația era falsă, întrucât bărbatul nu lucrase la culesul măslinelor și că nu avea cum să dovedească de unde proveneau banii.

De asemenea, anchetatorii știau că fetița vândută unei alte familii ar putea fi într-o casă din Baza, așa că au mers imediat acolo, localizând-o. Părinții trimiseseră copila în casa unei rude pentru a o ascunde. În prezent, fetița se află sub tutela Junta de Andalucía.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Evenimente » Fetiță vândută de părinții români pentru 3.000 de euro, în Spania. Copila de 12 ani, dată pentru căsătorie