Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Două fetiţe din Târgu Mureş, bătute şi duse la Cluj-Napoca pentru cerşit

Două fetiţe din Târgu Murel, în vârstă de şase şi opt ani, au fost bătute şi duse la cerşit în Cluj-Napoca de un tânăr de 27 de ani şi o femeie de 31 de ani.

de Alin Tarnovschi

la 04.10.2019 , 14:23

Fetiţe din Târgu Mureş, bătute şi duse la Cluj-Napoca pentru cerşit Fetiţe din Târgu Mureş, bătute şi duse la Cluj-Napoca pentru cerşit - Profimedia Images / Ilustraţie

Două fetiţe din Târgu Murel, în vârstă de şase şi opt ani, au fost bătute şi duse la cerşit în Cluj-Napoca de un tânăr de 27 de ani şi o femeie de 31 de ani.

Ieri dimineaţă, procurorii DIICOT şi poliţiştii BCCO Mureş au efectuat trei percheziţii domiciliare în judeţul Mureş, în căutarea celor doi tineri care le-au obligat pe cele două fetiţe să cerşească în Cluj.

"Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului și până în prezent, un bărbat, de 27 de ani şi o femeie, de 31 de ani, ambii din judeţul Mureş, ar fi transportat pe raza muncipiului Cluj-Napoca, două minore, de 6 ani, respectiv 8 ani, unde ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a acestora și de imposibilitatea de a se apăra şi le-ar fi obligat să apeleze în mod repetat la mila publicului, uneori prin violență", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Articolul continuă după reclamă

Banii obţinuţi din mila oamenilor de cele două fetiţe erau luaţi de cei doi tineri.

În urma percheziţiilor, tânărul de 27 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv sub acuzaţia de trafic de minori.

Cele două fetiţe obligate să cerşească în Cluj-Napoca au ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Alin Tarnovschi Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » Două fetiţe din Târgu Mureş, bătute şi duse la Cluj-Napoca pentru cerşit