Antena Meniu Search
x

Surioare de 2 şi 4 ani din Oradea, în stare gravă. Mama şi mătuşa le-au expus unei substanţe toxice. Fata cea mică, ventilată mecanic

Patru persoane, inclusiv două fetiţe cu vârste de 4 şi 2 ani au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţan de Urgenţă Bihor după ce s-au intoxicat cu soluţie antiparazitară pentru animale. Ambii copii sunt internaţi în secţia Clinică ATI II, fetiţa de 2 ani fiind intubată şi ventilată mecanic.

de Redactia Observator

la 31.01.2024, 11:27

Fata cea mică, ventilată mecanic - Arhivă (scop ilustrativ)

Patru persoane din Oradea, inclusiv două fetiţe cu vârste de 4 şi 2 ani, sunt în stare gravă după ce s-au intoxicat cu soluţie antiparazitară pentru animale.

Fetiţa de 2 ani intubată si ventilată mecanic

”Este vorba despre 4 persoane care s-au intoxicat cu soluţie antiparazitară pentru animale. Mama şi mătuşa sunt internate pe secţia clinica ATI I, una din ele fiind intubată şi ventilată”, a declarat Lisa Crăiuţ, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţan de Urgenţă Bihor

Cele două fetiţe, de 4, respectiv 2 ani, sunt internate pe secţia Clinică ATI II. Cea de 4 ani este trează şi conştientă, iar cea de 2 ani este intubată si ventilată mecanic. Ambii copii s-au intoxicat ca urmare a contactului cu una dintre femei, care a folosit soluţia respectivă, a precizat Crăiuţ.

Recent, o fetiţă de 3 ani din Iaşi, spălată de mamă pe cap cu o soluţie pentru deparazitarea animalelor, a intrat în moarte cerebrală. Fetiţa a ajuns în stare gravă la spital, împreună cu sora ei în vârstă de 4 ani, după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică folosită, în mod normal, pentru deparazitarea animalelor.

Iar la începutul lunii ianuarie, o mamă şi cei şapte copii ai săi au fost aduşi în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce s-au spălat cu o soluţie de uz veterinar. Mai precis, au folosit pe cap şi piele un produs folosit pentru curățat lâna de pe oi. Femeia şi unul din copii au ajuns la Terapie Intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Surioare de 2 şi 4 ani din Oradea, în stare gravă. Mama şi mătuşa le-au expus unei substanţe toxice. Fata cea mică, ventilată mecanic