Antena Meniu Search
x

Video Fiarele care terorizează un oraș din România. Atacă în haită și au venit cu sutele din Serbia

România se transformă în patria şacalilor. Animalele au decimat o turmă de oi la doi paşi Timişoara. Localnicii spun că pădurile din jur sunt pline de sute de exemplare venite din Serbia, iar şacalii au ajuns să nu se mai ferească de oameni.  

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.01.2023, 20:34

Vezi și

Un atac fulgerător şi aproape 70 de oi sfârtecate. În stâna aflată în apropiere de Timişoara, la Giroc - nimic nu a stat în calea prădătorilor. În timp ce proprietarul pune paguba de 25.000 de lei pe seama câinilor vagabonzi, autorităţile au alte bănuieli.

Fiarele care terorizează un oraș din România  

Dan Vârtosu, viceprimar Giroc: A fost un atac al şacalilor. E destul de greu de crezut ca nişte câini să omoare 67 de oi, într-un saivan. În ultimii ani, s-au înmulţit foarte mult.

Flavius Nicoară – DSVSA Timiş: Vom încerca să stabilim ce fel de specie a fost implicată în acest atac.

Pe acelaşi subiect

Cert este că, în zonă, prezenţa sălbăticiunilor este tot mai frecventă. Reprezentanţii Fondului de Vânătoare Giroc au în evidenţa peste 200 de şacali. După mai multe atacuri, proprietarii îşi păzesc cu multă grijă mioarele.

Florentina Mânzat, fermier: Totul este îngrădit cu gard cu plasă de sârmă. Pentru şacali. Vom pune fir electric la baza gardului să vedem dacă mai reuşesc să intre. În Chişoda şi Giroc e prăpăd ce au făcut.

Iulia Pop, reporter Observator: De la poarta acestei ferme, care a fost deja vizitata de şacali şi aflată nu departe de pădurea din Giroc şi până la cea mai apropiată casă sunt în jur de 300 de metri. Cu toate acestea, prezenţa oamenilor nu îi mai sperie pe şacali.

Localnicii spun că animalele au ajuns în zona Banatului din Serbia. În lipsa unui prădător natural pentru a echilibra ecosistemul, problema a ajuns însă una naţională.

În ultimii ani, şacalii au migrat din Delta Dunării şi din sudul ţării spre zone mai înalte şi mai reci. În 2021, doar în judeţul Sibiu, Ministerul Mediului a aprobat împuşcarea a 124 de exemplare. Şacalul auriu a fost observat chiar şi în nordul ţării, în Suceava şi Maramureş. În cadrul unui studiu, Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului intenţionează să introducă în zona Dobrogei o haită de lupi, pentru a împuţina numărul şacalilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Fiarele care terorizează un oraș din România. Atacă în haită și au venit cu sutele din Serbia