Antena Meniu Search
x

Slujbele şi spectacolele din biserici nu se mai filmează şi transmit pe Facebook

Fără live pe Facebook din biserică! Este noua regulă impusă de Sfântul Sinod, după ce internetul s-a umplut de rugăciuni virtuale.

Vezi și

Fără live pe Facebook din biserică! Este noua regulă impusă de Sfântul Sinod, după ce internetul s-a umplut de rugăciuni virtuale. Filmările în casa Domnului se fac de acum doar cu acordul Centrelor eparhiale. Şi nici concertele, piesele de teatru sau scenele de film nu mai pot fi găzduite în biserici fără aprobare strictă.

În era tehnologiei, până şi rugăciunile s-au mutat pe internet. Transmise în direct pe Facebook, slujbele adună mii de like-uri. Un fenomen pe care Sfântul Sinod vrea să-l oprească.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române: "Prin asta se urmăreşte protejarea elementului sacru de căderea într-o zonă a criticabilului, uneori a ridicolului şi protejarea unor persoane care se află în cadrul unei slujbe religioase şi care poate nu vor să fie filmate."

Concret, de acum, cine vrea să transmită în mediul virtual numele Domnului, o poate face numai cu acordul centrelor  eparhiale. 

Nici concertele, piesele de teatru sau scenele de film nu îşi mai găsesc locul în Casa Domnului. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române: "Se primesc solicitări pentru organizarea unor astfel de evenimente, ele, însă, vor fi de acum înainte, mai riguros analizate în cadrul Centrelor Eparhiale, care vor decide care este conţinutula decvat sau inadecvat. Acest spaţiul al bisericii trebuie protejat de anumite derapaje de conţinut şi de această ofensivă a secularismului care pătrunde peste tot în viaţa noastră."

Patriarhia a ţinut să precizeze că această interdicţie nu se referă şi la taina cununiei sau a botezului. Cei care doresc vor putea, în continuare, să înregistreze aceste momente, fără o aprobare specială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Slujbele şi spectacolele din biserici nu se mai filmează şi transmit pe Facebook