Antena Meniu Search
x

Video Filmul accidentului din Arad în care a fost implicat un microbuz cu 22 de pasageri. Bărbat: S-a răsturnat, a rupt roţile

Planul roşu de intervenţie a fost declanşat în această dimineaţă în Arad, după ce un microbuz în care se aflau 22 de persoane a fost implicat într-un grav accident de circulatie. Oamenii se întorceau de la muncă, din străinătate, când microbuzul în care se aflau a fost lovit în plin de o altă maşină şi s-a răsturnat pe carosabil. În urma impactului, 7 pasageri au fost răniţi, iar 5 dintre ei au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Arad. Accidentul ar fi fost cauzat de şoferul microbuzului, care nu ar fi acordat prioritate de trecere. 

De Redactia Observator la 12.10.2021, 14:04
Vezi și

Pasager din microbuz: S-a răsturnat, a rupt roţile şi ne-am îmburdat acolo, unul peste altul, unul lovit, unul cu capul spart.

Pasager: M-am speriat, da, şi-acum tremur de frică. 

Aşa a început dimineaţa pentru cei 22 de oameni care se întorceau spre casă din Spania. Microbuzul în care se aflau urma să îi ducă din gara Arad până în Zalău, însă nu a mai ajuns la destinaţie. 

Pasager: Băiatul, şoferul, nu a dat prioritate la maşini, a fost agitat şi dintr-odată am văzut că ne răsturnăm. Nevastă-mea e lovită la cap, foarte rău, mâna e distrusă.

Pe acelaşi subiect

Pasager: Ce s-a îmtâmplat? Că n-a cedat trecerea. Dintr-odată a venit o maşină din dreapta şi ne-a luat. A dat în remorcă. El a stat să vorbească la telefoane, că aşa ştiu şoferii ăştia.

Planul roșu de intervenție, activat

Accidentul a avut loc în jurul orei 7. Din cauza numărului mare de persoane implicate în accident, a fost declanşat planul roşu de intervenţie. Până la sosirea autorităţilor, toţi cei aflaţi în autobuz au reuşit să iasă singuri prin parbrizul spart. 

George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad: La locul accidentului au fost găsite 23 de victime, dintre care pentru 7 au fost acordate îngrijiri medicale. Din cele șapte, cinci au fost transportate la unitatea de primiri urgenţă, două fiind în stare gravă.

Din cauza supraaglomerării unităţii de primiri urgenţe, în curtea Spitalului Judeţean Arad a fost instalat un cort medical, pentru tratarea persoanelor rănite.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: Acestea sunt investigate la acestă oră, iar la prima evaluare prezintă contuzii şi traumatisme în zona membrelor. Sunt conştiente şi cooperante.

Şoferii implicaţi în accident au fost testaţi cu etilotestul, dar rezultatul a fost negativ. Conducătorul microbuzului s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Dar şi cu o amendă pentru că ar fi transportat mai mulţi călători în microbuz decât numărul de locuri. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Filmul accidentului din Arad în care a fost implicat un microbuz cu 22 de pasageri. Bărbat: S-a răsturnat, a rupt roţile