Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul accidentului din portul ucrainean Reni, unde o barjă românească a fost lovită de o nava africană. Ambarcațiunea noastră trasporta sulfat de amoniu

Accident naval în Portul Reni din Ucraina. O navă românească a fost lovită de o ambarcaţiune africană care transporta animale vii. În urma impactului, nava noastră, care era încărcată cu sulfat de amoniu a fost spartă şi risca să se scufunde. 

de Adrian Obreja

la 15.04.2023 , 14:05

Nava românească se află acum împinsă, urcată pe malul românesc al Dunării, pentru a se evita scufundarea totatlă a ei. Cealaltă ambarcațiune, care a produs accidentul, se află ancorată în zona portului Reni. Autoritățile navale, prin Căpitănia portului Galați, au demarat cercetările și iau în calcul mai multe variante, atât o eroare umană, cât și o defecțiune tehnică. Cert este că, în momentul în care nava sub pavilion african încerca și făcea manevre să iasă din port, a lovit ambarcațiunea românească, ce se afla ancorată și aștepta permisiunea să intre în portul ucrainean.

Nava românească transporta sulfat de amoniu

Autoritățile din România au solicitat celor ucrainene să rețină nava vinovată de producerea accidentului, până la finalizarea cercetărilor. În același timp, se încearcă descărcarea celor peste 1.000 de tone de sulfat de amoniu, care încă se află la bordul navei românești, pentru a nu se produce o poluare în cazul în care barja se va scufunda total. Cercetările continuă în acest caz, pentru a se stabili cu exactitate cine este vinovat pentru producerea accidentului.

Vezi și
Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Filmul accidentului din portul ucrainean Reni, unde o barjă românească a fost lovită de o nava africană. Ambarcațiunea noastră trasporta sulfat de amoniu