Antena Meniu Search
x

Video Filmul "evadării" infractorului din Cluj din aeroport. Până a citit poliţistul alerta, bărbatul a plecat fluierând cu mâinile în buzunar

Cu mâinile în buzunar şi fluierând. Aşa a "dovedit" un individ întregul sistem de securitate al poliţiei de frontieră, cu care ne lăudăm că suntem pregătiţi să intrăm în spaţiul Schengen. S-a întâmplat pe Aeroportul din Cluj unde, un barbat care fugise de o condamnare la închisoare, le-a scăpat din mână poliţiştilor şi a fugit cu un taxi. Au trecut 24 de ore de atunci şi infractorul nu a fost prins.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 22.12.2021, 20:12

Vezi și

Ora 19:45 de minute. Pe aeroportul din Cluj aterizează cursa de Marea Britanie, plină cu români veniţi să îşi petreacă sărbătorile acasă. Printre pasageri, este şi Ioan Anghel, un bărbat din Huedin, trimis acasă de autorităţile britanice deoarece stătea în Regat fără forme legale. Mai mult, când i au verificat actele poliţiştii de frontieră au descoperit că individul era căutat şi pentru o condamnare în România

Alex Prunean, reporter Observator: Bărbatul a fost preluat de un poliţist de frontieră direct de la scara avionului şi dus în locul în care se verifică documentele. Până când agentul a citit de pe ecran alerta declanşată în momentul scanării paşaportului, bărbatul a ieşit pe această uşă, a urcat într-un taxi şi s-a făcut nevăzut. 

Cu mâinile în buzunar şi fluierând. Aşa a ieşit individul din aeroport. A luat un taxi, dar, la un semafor, s-a dat jos fără să plătească şi a fugit printre blocuri.

Taximetrist: S-a urcat în maşină şi pe drum spre gară mi-a sărit din maşină.

Pe acelaşi subiect

- La gară a zis să-l duceţi?

- Da.

Filmul unei evadări 

Poliţiştii şi jandarmii au împânzit toate ieşirile din oraş în căutarea fugarului. Au verificat maşină după maşină, inclusiv în portbagaje. 

Alex Prunean, reporter Observator: Autorităţile spun că bărbatul nu este violent, dar poate fi un pericol din punct de vedere epidemiologic. Acesta nu era vaccinat anti- COVID şi nici nu avea asupra lui un test PCR negativ.

Dacă va fi prins, va sta mai întâi în carantină, apoi va fi dus după gratii. Are de executat aproape doi ani de închisoare pentru conducere fără permis la care se va adăuga şi o pedeapsă nouă, pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Individul are un cazier plin de condamnări şi în străinătate. Poza lui a apărut inclusiv în presa din Marea Britanie după ce, împreună cu un alt român, ar fi furat haine dintr-un magazin. Poliţistul de frontieră care l-a scăpat printre degete este şi el cercetat. 

Liviu Done, şef Poliţia de Frontieră Cluj: La nivelul instituţiei, au fost demarate verificări interne în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Şefii agentului care a pierdut infractorul i au găsit însă o explicaţie: volumul de muncă e prea mare în această perioadă când au de verificat certificate verzi şi formulare de localizare. 

Chiar şi aşa la finalul anchetei, poliţistul ar putea rămâne şomer.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul "evadării" infractorului din Cluj din aeroport. Până a citit poliţistul alerta, bărbatul a plecat fluierând cu mâinile în buzunar