Antena Meniu Search
x

Video Filmul împușcăturii din Vama Veche: Pistolarul e un fost colonel din MAI, care și-a pierdut mințile la beție. Mărturiile celor care au privit îngroziți scena

Împuşcături într-un camping din Vama Veche. Un fost colonel din Ministerul de Interne a tras cu un pistol de 9 milimetri într-un tânăr. Speriat că l-a ucis, fostul poliţist a ameninţat că se sinucide. Zeci de forţe de intervenţie, mascaţi, jandarmi şi ofiţeri au negociat cu el ore bune. Conflictul între cei doi ar fi pornit din cauza muzicii. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 15.07.2023, 20:12

Vezi și

Ziua de distracţie la malul mării se putea încheia tragic pentru un tânăr de 21 de ani, cazat într-un camping din Vama Veche. Aseară, petrecea cu mai mulţi prieteni în curtea gazdei şi asculta muzică. Luaţi de val, ar fi dat prea tare volumul.

Gălăgia l-a scos din sărite pe un alt turist din camping, în vârstă de 50 de ani. Un fost poliţist, cu grad de colonel, venit singur de la Hunedoara cu motocicleta pe litoral. Deranjat, bărbatul le-a spus să facă linişte. Tinerii nu s-au conformat, aşa că individul, beat fiind, a incercat să-i intimideze. Şi-a scos arma şi a tras. Martorii spun că ar fi îndreptat pistolul spre asfalt, dar glonţul a ricoşat în piciorul tânărului. 

Martor: Am avut impresia că l-a omorât pe băiat când a sărit glonţul.

Mator: Dintr-o dată am auzit o pocnitură, am crezut că e o petardă. Apoi l-am văzut pe tipul ăla că stătea cu pistolul la cap şi foarte mulţi poliţişti în jurul lui care încercau să-l calmeze.  

Pe acelaşi subiect

Speriat că l-a omorât pe tânăr, fostul poliţist a ameninţat că se sinucide

În plină stradă, oamenii au privit îngroziţi scenele.

Mator: Ameninţa că se sinucide, ţinându-şi pistolul ba la tâmplă, ba la gât.

Zona s-a transformat rapid în scena unei operaţiuni ca-n filme. Strada a fost blocată, iar poliţişti, medici şi negociatori au încercat să l convingă să depună ama. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Timp de mai multe ore, poliţiştii, împreună cu un negociator, au vorbit cu bărbatul pentru a-l convinge să nu recurgă la gestul extrem. În cele din urmă au reuşit, l-au imobilizat şi l-au dus la audieri. 

Olimpia Ceară, IPJ Constanța: De la faţa locului a fost ridicată arma folosită de persoana în cauză, respectiv o armă letală cu glonţ de calibru 9 mm, pe care acesta o deţinea legal.

Martor: Eu cred că vina este împărţită între tinerii care ascultau muzică şi respectivul individ, trebuia fiecare să dea dovadă de maturitate.

Împușcături în Vama Veche. Din fericire, rana nu i-a pus viaţa tânărului în pericol

A fost dus la spital, consultat şi externat. Agresorul a ajuns la un centru de psihiatrie pentru expertiză. Are pe numele său acum un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, uz de arma şi ameninţare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Filmul împușcăturii din Vama Veche: Pistolarul e un fost colonel din MAI, care și-a pierdut mințile la beție. Mărturiile celor care au privit îngroziți scena