Antena Meniu Search
x

Video Filmul morții lui Andrei, băiatul de 15 ani din Vaslui ucis de tată: "Tot te omor. Numai aşa îi spunea"

Tragedie cu final anunţat la Vaslui. Un băiat de 15 ani a fost ucis de tatăl său, care l-a înjunghiat. Familia era din 2009 în vizorul autorităţilor, care l-au plasat de două ori pe copil în grija statului. De fiecare dată individul a reuşit să-i convingă şi să-l ia înapoi. Ultima dată, în urmă cu patru luni. În timp ce reprezentanţii statului nu au văzut niciun pericol pentru copil, vecinii spun că tatăl îşi ameninţa tot timpul băiatul cu moartea

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.12.2022, 20:30

Vezi și

Andrei avea doar 15 ani. Orfan de mamă, copilul rămăsese în grija tatălui care bea şi era violent. Aşa s-a întâmplat şi ieri, când după ce s-a cinstit bine, individul şi a revărsat furia asupra fiului său. Supărat că nu l-a ajutat la tăiatul porcului, bărbatul şi-a înjunghiat copilul.

Clara Mihociu, reporter Observator: Când au ajuns la faţa locului echipajele de prim ajutor l-au găsit pe băiat căzut în curte. Avea deja pierderi mari de sânge, se afla în şoc hemoragic. Deşi s-a încercat resuscitarea, nu au mai putut face nimic pentru el. 

Vecinii spun că băiatul a trăit un coşmar după moartea mamei sale

În vară, poliţiştii l-au plasat în grija statului după ce l-au găsit speriat, pe drum. Copilul le-a povestit că a fugit de frica tatălui care l-a ameninţat că-l omoară pentru că a distrus un bun din locuinţă. 

Pe acelaşi subiect

Bunica: Ţinea la băiat ca la ochii din cap. Îl luam, dar îl ducea acasă, nu voia să stea. Eu voiam să stea aici cu mine. Nu mă bate, bunica. Chiar dacă îl bătea, nu-mi spunea mie. 

Ingrid Botezatu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: Mai existau câteva sesizări pentru infracţiuni de ameninţare. Ar fi fost internat într-un centru din Vaslui. 

Băiatul a stat în centru de plasament doar câteva zile. Tatăl a promis autorităţilor că nu îl va mai agresa, aşa că şi a luat copilul acasă. Reprezentanţii de la Protecţia Copilului sunt şi acum convinşi că tatăl se schimbase. Vecinii spun că individul îşi ameninţa continuu copilul cu moartea.

Irina Câmpeanu, DGASPC vaslui: Au fost acordate servicii de consiliere atât pentru copil, cât şi pentru părinte, iar minorul a revenit în mediul familial. Tatăl îşi revizuise comportamentul faţă de copil. 

Vecină: De atâtea ori îl bătea. Tot te omor. Numai aşa îi spunea. Că îl omoară pe băiat. 

Vecină: Copilul a fost dat la stat, nu ştiu de ce i l-a adus şi i l-a înmânat înapoi când ştiau ce fel de tată e. Ce încredere o avut în dânsul statul ăsta, nu îşi face datoria. 

Angajații primăriei au văzut băiatul înainte de a fi ucis, însă nu li s-a părut nimic suspect

De când l-au trimis acasă şi până când a fost ucis, reprezentanţii Primăriei au vizitat copilul de două ori. Nu li s-a părut nimic suspect. 

Manta Ioana Sabina, Asistenţă Socială: Niciodată când m-am dus să fac rapoarte, el nu avea urme de abuz. Tot timpul îmi comunica că este bine, că tatăl nu mai bea. L-am ajutat, le-am făcut şi dosar de ajutor social.   

În plus, nu este pentru prima data când familia a fost în atenţia Direcţiei Pentru Protecţia Copilului. În 2009, după ce le-a luat foc casa din ancheta Primăriei a reieşit că familia nu prezintă garanţii pentru creşterea copiilor. Băiatul şi sora lui mai mare cu trei ani au fost luaţi şi plasaţi în asistenţă maternală. După doi ani părinţii şi-au cerut şi câştigat copiii in instanţă.    

Temistocle Diaconu, primar Pădureni: Dacă specialiştii au considerat că el merită să îşi aibă copiii lângă el, noi nu puteam să ne opunem. El întotdeauna venea şi plângea că el fără copii nu poate trăi şi că nu-i drept să i se ia copiii. 

De bătăile cumplite nu a scăpat nici mama

Femeia a murit în urmă cu doi ani în urma unei operaţii la cap. Vecinii spun că o vedeau mereu bătută, iar plângerile de la Poliţie stau mărturie. Chiar şi aşa îşi ierta bărbatul de fiecare data şi se întorcea acasă. 

Localnică: Pe femeia lui tot aşa, a murit din bătai. Nu spunea deloc că o bate. 

Andrei era în clasa a noua la un liceu din Huşi. Profesorii spun că era un elev silitor. 

Gina Andrunache, profesor: Nu se plângea niciodată, deci nu a fost un copil care să aştepte milă. Avea o deficienţă puţin de vorbire şi cred că toată lumea îl stima pentru faptul că făcea eforturi mari din punct de vedere educaţional să ţină pasul cu şcoala. 

Tatăl ucigaş ar putea sta după gratii până la 12 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul morții lui Andrei, băiatul de 15 ani din Vaslui ucis de tată: "Tot te omor. Numai aşa îi spunea"