Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei de la Snagov: Inconștiența a costat-o viața pe o tânără de 27 de ani. Salvatorii au găsit-o la 7 metri sub apă

Tragedie pe lacul Snagov. O tânără de 27 de ani a murit noaptea trecută, după o plimbare cu skijet-ul. Fata şi-a luat la plimbare o prietenă şi, la un moment dat, s-au dezechilibrat şi au căut în apele reci ale lacului. Doar cea din urmă a fost salvată. Tinerele se aflau la o petrecere organizată la un club nautic, care nu are autorizaţie de funcţionare de la ISU. 

de Redactia Observator

la 06.05.2023, 20:03

Vezi și

Petrecerea de pe pontonul fostei terase "El Capitan", de pe malul lacului Snagov, a început încă de vineri după amiază. În imaginile postate de invitaţi pe Instagram se vede cum majoritatea socializează pe muzică live de saxofon, în timp ce unii practică sporturi nautice.

Tânăra de 27 de ani este pe ponton şi se distrează la petrecerea organizată de fostul ei iubit. În jur de ora 21.00, fata decide să ia un skijet, pe care se urcă împreună cu o prietenă. Nicuna n-ar fi ştiut să înoate.

Gazda petrecerii, Alex Andronescu, spune că el este cel care a plecat după fete, la scurt timp: "N-a plecat niciuna cu vestă, inconştiente. Nu ştiu ce au făcut acolo, s-au învârtit în cerc, nu ştiu. Erau plecate de cinci minute, şapte minute. Când am ajuns acolo, skijetul era într-o parte. Cred că într-un viraj, cea din spate a tras. Altfel nu aveau cum să pice amândouă. Se îneca şi cealaltă dacă nu mă duceam".

Forţele de ordine au ajuns rapid la Snagov, după ce femeile au căzut de pe skijet

Pe acelaşi subiect

Femeia scoasă din apă era extrem de speriată, dar în stare bună. Pompierii şi scafandrii au plecat în căutarea fetei de 27 de ani, care era de negăsit. Tânăra a fost găsită în cele din urmă la o adâncime de şapte metri. 

Gabriel Culea, şef salvamari Mamaia-Constanţa: În primul şi-n primul rând, elementul de siguranţă e vesta de salvare. Doi, întotdeauna cheia, acea cheie cu care se porneşte trebuie să fie legată de vesta de salvare. Ea are un contact, în momentul în care te aruncă de pe skijet, se opreşte el automat. În momentul în care nu o ţii legată de tine, skijetul porneşte, are un sistem de ghidaj care se învârte în cerc şi în acelaşi timp, pune pericol viaţa altor persoane. Impactul este ca şi cum te-ai lovi de asfalt. Aşa de tare îl percepe organismul. Apa este foarte rece. Poţi să faci stop cardiorespirator. 

Întrebări fără răspuns după tragedia de la Snagov

Fata era pasionată de sporturile nautice şi are pe paginile de socializare mai multe fotografii şi filmuleţe: unul dintre ele chiar pe lacul Snagov, în urmă cu o săptămână. 

În urma tragediei, rămân multe întrebări fără răspuns. Petrecerea la care au fost cele două tinere fost organizată la Flyboard Nautic Snagov. Clubul este amenjat pe spaţiul fostului restaurant "El Capitan", care a luat foc în urmă cu câţiva ani. Facea parte dintr-o reţea de cluburi de lux şi acolo se adunau la petreceri afacerişti şi politicieni de renume.

Noul proprietar, un milionar român, l-a închis la scurt timp după ce a reuşit să câştige o licitaţie discutabilă organizată de Consilul Local Snagov. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei de la Snagov: Inconștiența a costat-o viața pe o tânără de 27 de ani. Salvatorii au găsit-o la 7 metri sub apă