Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Filmul tragediei de la Viişoara. Ce a făcut şoferul de 25 de ani înainte să plonjeze cu microbuzul în râul Bistriţa (Video)

Nouă oameni au murit la Viişoara, după ce microbuzul în care se aflau a plonjat în râul Bistriţa. Singurul supravieţuitor este un băiat de 19 ani.

de Redactia Observator

la 05.04.2018 , 12:34

Nouă oameni au murit, noaptea trecută, la Viişoara, după ce microbuzul în care se aflau a plonjat în râul Bistriţa. Singurul supravieţuitor este un băiat de 19 ani.

Poliţiştii din Neamţ au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul cumplitului accident.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, cercetările se desfăşoară sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ.

Articolul continuă după reclamă

Microbuzul, în care se aflau zece bărbaţi cu vârste între 17 şi 45, se deplasa pe drumul naţional DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Săvineşti, iar la un moment dat, după ce una dintre roţi s-a desprins, acesta a căzut de pe pod, în canalul de aducţiune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De altfel, în momentul în care autoutilitara, an de fabricaţie 2001, a fost scoasă din canal de pompieri, roata în cauză lipsea, fiind în continuare căutată.

După scoaterea autoutilitarei din apă, au fost identificate în interior şapte persoane decedate, ulterior fiind găsite şi celelalte două persoane, decedate.

Un singur tânăr dintre cele zece persoane aflate în autoutilitară a reuşit să se salveze, acesta fiind pasager pe locul dreapta faţă. El a fost preluat ulterior de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut şi contuzie toraco-abdominală, rămânând internat la Secţia Chirurgie.

Autoutilitara este proprietatea şoferului de 25 de ani, care şi-a pierdut viaţa în accident. Potrivit Poliţiei, maşina are inspecţia tehnica periodică valabilă.

În urma examinării microbuzului, s-a constatat că din cele şase locuri pe scaune, autoutilitara avea montate doar trei scaune omologate în partea din faţă, iar în spaţiul destinat transportului de marfă erau transportate atât bagaje, cât şi şapte pasageri, pe bănci din lemn, improvizate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Filmul tragediei de la Viişoara. Ce a făcut şoferul de 25 de ani înainte să plonjeze cu microbuzul în râul Bistriţa (Video)