Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei din Otopeni, unde un copil de 5 ani a murit strivit de o poartă din fier forjat. Strigătele disperate ale mamei au alertat întreg cartierul

Accident cumplit într-o familie din Otopeni. Copilul de 5 ani a murit strivit de poarta din fier forjat. A fost dus de vecini la ambulanţă, iar salvatorii s-au chinuit mai bine e o oră să îl ţină în viaţă. Fără rezultat. Poarta fusese montată în urmă cu o săptămână de o firmă. Imaginile şi informaţiile au puternic impact emoţional. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 15.06.2023, 19:58

Vezi și

Tragedia s-a întâmplat seara trecută în oraşul Otopeni. Strigătele disperate ale mamei au alertat întreg cartierul. 

Cristina Filip, reporter Observator: Totul s-a întâmplat într-o curte situată la capătul unui drum privat. Potrivit unor surse, pe copil a picat o poartă lată de 4 metri, din fier forjat şi fără opritori care ar fi fost montată în urmă cu o săptămână. 

Mama l-ar fi lăsat pe cel mic nesupravegheat

Copilul de cinci ani ar fi încercat să tragă singur de poarta culisantă care s-ar fi desprins. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Păi sunt aşa uşor de dat jos?

Vecină: S-au rupt balamalele, cred. Altfel nu-mi explic. Copil...

Mama ar fi intrat în casă pentru câteva minute şi l-a lăsat pe cel mic nesupravegheat. 

Vecin: E dureros pentru familie e dureros chiar şi pentru mine ca vecin, care nu-l cunosc.

Surse din anchetă spun că martor la scenele şocante ar fi fost un vecin care a văzut cum poarta case peste copil. Tot el l-ar fi luat imediat pe băiat în maşină şi l-a dus la cel mai apropiat centru de urgenţă. 

Băieţelul avea răni grave în zona capului

Locuinţa se află la doar 1 kilometru de serviciul local de ambulanţă. Deşi drumul a durat doar cinci minute, doctorii nu au mai putut face minuni. Băieţelul avea răni grave în zona capului şi intrase în stop cardio respirator. 

Cristina Filip, reporter Observator: Copilul a fost preluat de medici în stare de inconştienţă. În ciuda manevrelor de resuscitare, n-a mai putut fi salvat. Acela a fost şi momentul în care s-a sunat pentru prima dată 112.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Tot medicii ar fi fost cei care au anunţat poliţia. 

Anne Ciolcă, IPJ IF: Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către un cadru medical de la Microstatia de Ambulanță SABIF, din Otopeni, cu privire la faptul că a declarat decesul unui copil, adus de mama sa,  aceasta precizând faptul că a căzut o poartă peste el.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă iar ancheta va stabili cine se face vinovat şi dacă părinţii pot fi acuzaţi de neglijenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Filmul tragediei din Otopeni, unde un copil de 5 ani a murit strivit de o poartă din fier forjat. Strigătele disperate ale mamei au alertat întreg cartierul