Antena Meniu Search
x

Momente de panică la peste 10 mii de metri altitutine. Pasagerii unui zbor au descoperit o fisură într-unul din geamurile aeronavei

Pasagerii unei curse TAROM au trăit momente de panică la 11 mii de metri altitudine. Un geam al Boeing-ului în care erau s-a spart. Aeronava a fost imediat întoarsă pe aeroportul Henri Coandă pentru verificări.

Vezi și

Pasagerii unei curse TAROM au trăit momente de panică la 11 mii de metri altitudine. Un geam al Boeing-ului în care erau s-a spart. Aeronava a fost imediat întoarsă pe aeroportul Henri Coandă pentru verificări.

Aeronava Boeing 737 a decolat la ora 8 şi 49 de minute din Otopeni. Destinaţia: Barcelona. La 11 mii de metri altitudine, în cabina pasagerilor, s-a auzit un zgomot puternic. 

În avion era şi Decebal Făgădău. Primarul Constanţei. 

Decebal Făgădău, primarul Constanţei: "O doamnă din spatele meu, de pe rândul 9 a chemat însoţitorul de bord, i-a arătat apariţia acestei fisuri."

Prima măsură a fost mutarea pasagerilor de pe acel rând, pe alte locuri.

Pentru fisurile de geam, din păcate, nu există niciun senzor care să indice această problemă.  Aşa că piloţii au fost înştiinţaţi de însoţitoarea de bord. Pericolul iminent era acela de a se desprinde cu totul.

Alexandru Geică, comandant instructor pe Boeing 737: "Dacă geamul ceda şi ieşea cu totul, cabina se depresuriza, iar atunci piloţii erau nevoiţi să coboare de urgenţă."

Comandantul a luat imediat hotărârea de a se întoarce.

În aproximativ o oră avionul a aterizat din nou pe pista de la Otopeni.

Aeronava a intrat la verificări, iar pasagerii au fost direcţionaţi către un alt avion pentru a ajunge în Barcelona.

Numai anul trecut 25 de aeronave s-au întors pe aeroportul Henri Coandă din cauza problemelor tehnice. Şi nu se întâmplă numai la noi. În urmă cu câteva zile, un incident similar cu cel de azi, a fost într-un Boeing 787 al Indiei.

Un pasager chiar a fost lovit de geamul desprins din cabina pasagerilor, iar stewardesa l-a pus la loc în timpul zborului. S-a decis aterizarea de urgenţă şi nici în acest caz nu au fost victime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Momente de panică la peste 10 mii de metri altitutine. Pasagerii unui zbor au descoperit o fisură într-unul din geamurile aeronavei