Antena Meniu Search
x

Video Fiul bătrânei duse cu roaba la ambulanță dezvăluie cum s-a ajuns în această situație. ”Decizia am luat-o că mi-o aruncă în stradă, în faţa blocului”

Imagini uluitoare la Iaşi. O femeie, cu grave probleme de sănătate, este dusă la ambulanţă cu ajutorul unei roabe. Familia pacientei susţine că în bloc nu există lift şi nici măcar o rampă care să le uşureze situaţia. Şi nici brancardierii nu s-ar fi oferit să ajute. De cealaltă parte, administratorul ambulanţei private îi contrazice: fiii ar fi decis că roaba este cea mai bună metodă de transport pentru mama lor.  

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.12.2022, 19:57

Vezi și

În parcarea unui bloc din Iaşi, la primele ore ale zilei, se derulează scene halucinante. O roabă, folosită în mod obişnuit pentru căratul materialelor de construcţii, ţine loc de targă pentru o femeie de 87 de ani. Cei doi copii ai pacientei nu par să aibă altă soluţie pentru transportul mamei lor până la ambulanţă.

Dusă cu roaba la ambulanță

Clara Mihociu, reporter Observator: Pentru că blocul nu are nici lift şi nici o rampă de acces, fiii femeii au fost nevoiţi să improvizeze. De trei ori pe săptămână, aceştia aduc aici o scândură pe care o pun pe aceste scări.

Fănică Pisică - fiul pacientei: Eu atât pot şi atât m-a dus capul. M-am dus şi am luat o roabă, cel mai eficace, am făcut din scânduri o rampă, unul ridică de sus, unul împinge, fără să ridicăm că ne rupem spatele.

Pe acelaşi subiect

Martor: Nu aşa se procedează! Există targă!

Doar că targa nu încape pe holurile înguste ale holului. Administratorul ambulanţei private susţine că a încercat să găsească o alternativă pentru transportul femeii. S-ar fi lovit chiar de refuzul familiei.

Eduard Sersea - administrator ambulanţă privată: E pur decizia lor. Şi-au amenajat ei acel mijloc de transport pentru a o aduce la ambulanţă. Noi avem ambulanţă dotată cu tot ce trebuie. Dar nu acceptă să fie luată de noi din casă şi dusă la ambulanţă. Eu chiar am vorbit cu ei şi i-am rugat să ne lase să ne ducem să o luăm direct din casă.

Fănică Pisică - fiul pacientei: Decizia a fost pentru că ne-a lăsat pe noi să o cărăm. Că altfel, dacă spuneau "Noi o ducem pe pacientă până sus". Dar nu au zis nimic! Cum decizia mea?!? Decizia am luat-o că mi-o aruncă în stradă, în faţa blocului.

Martor: E foarte urât! În secolul în care suntem, nu sunt în stare să avem o targă sau un căruţ să ducem oamenii? E inuman! Ar trebui sa fie niste facilitati pentru persoanele cu aceste probleme. O rampă.

Potrivit legii, asociaţiile de locatari trebuie să monteze rampe la solicitarea familiilor care au nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Fiul bătrânei duse cu roaba la ambulanță dezvăluie cum s-a ajuns în această situație. ”Decizia am luat-o că mi-o aruncă în stradă, în faţa blocului”