Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, despre introducerea unui paşaport de vaccinare: "Este prematur"

Premierul Florin Cîţu afirmă că discuţia despre un paşaport de vaccinare este prematură, campania de vaccinare la nivel european fiind la început.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 26.02.2021, 13:36

Premierul României, Florin Cîţu, în Parlament
Premierul României, Florin Cîţu, în Parlament - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport pentru vaccinare”, afirmă premierul, precizând că Guvernul nu are mandat să discute cu alte guverne în acest sens.

Nu avem această discuţe în acest moment, este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare nu poţi să vorbeşti despre un paşaport pentru vaccinare. Dacă vom avea toată populaţia vaccinate, atunci da”, a declarant, vineri, Florin Cîţu, întrebat despre introducerea unui paşaport de vaccinare.

 Premierul a precizat că ”nu există niciun astfel de mandate la nivel de Guvern”.

Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru. Opinia în acest moment ste că nu putem să discutăm despre aşa ceva. Când avem doar o mică parte din populaţie, chiar dacă noi suntem printre ţările avansate din Uniunea Europeană care au o campaiede vaccinare de success”, a adăugat prim-ministrul.

Acesta a precizat că este nevoie să avanseze campania de vaccinare nanite de a se putea discuta despre un astfel de paşaport. Întrebat dacă s-ar putea impune noi restricţii, având în vedere creşterea numărului e cazuri, Cîţu a afirmat: ”Este adevărat, am văzut şi eu şi am văzut şi pe stradă oameni care au început să se relaxeze şi să nu mai poate mască, ceea ce nu ne putem permite. (…) Nu ne putem permite acum să nu respectăm regulile . Trebuie să respectăm toate regulile de până acum, dacă nu vrem să pierdem ceea ce am câştigat”.

Grecia şi Ciprul au încheiat, fiecare separat, câte un acord turistic cu Israelul care le permite cetăţenilor lor vaccinaţi să călătorească fără restricţii cu ajutorul unui ”paşaport verde”.

Merkel: Paşapoartele digitale pentru vaccinare ar putea fi disponibile până în vară

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, că certificatele digitale pentru vaccinare, care vor permite oamenilor să călătorească în Europa în pofida pandemiei de coronavirus, vor fi probabil disponibile înainte de venirea verii, transmite Reuters.

Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a afirmat Merkel într-o conferinţă de presă, susţinută după un summit virtual al Uniunii Europene.

Merkel a adăugat că Comisia Europeană va avea nevoie de aproximativ trei luni pentru a crea baza tehnică pentru astfel de documente.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Florin Cîţu, despre introducerea unui paşaport de vaccinare: "Este prematur"