Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, despre revenirea la normalitate: "Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei"

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni seară, că este pentru prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să ne întoarcem la normalitate deoarece avem toate dozele necesare de vaccin.

de Redactia Observator

la 26.04.2021, 21:46

Florin Cîţu, despre revenirea la normalitate: "Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei" - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Florin Cîţu a declarat, luni seară, la TVR1, că am ajuns la un procent de 20 la sută de persoane vaccinate. 

“Sunt trei milioane de persoane vaccinate. E important pentru că înseamnă 20 la sută dintre persoanele care trebuie vaccinate. Avem un obiectiv la 1 iunie să avem cinci milioane de persoane vaccinate, peste 30 la sută dintre persoanele care ar trebui vaccinate, persoanele adulte”, a transmis premierul. 

O ţintă realistă

Întrebat dacă această ţintă este una realistă, Florin Cîţu a răspuns: “E foarte realistă. Calculul este simplu. Am comandat dozele şi ne-am asigurat că avem dozele ca să avem cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, în al doilea rând am creat capacitatea, astăzi putem să vaccinăm 120 de mii de persoane pe zi, avem această capacitate. Astăzi s-au vaccinat 81.000”

Premierul a mai afirmat că pentru prima oară putem vedea sfârşitul pandemiei sau revenierea la normalitate. 

“Este un moment pe care îl aşteptăm de un an de zile, să avem dozele să ne vaccinăm cu toţii, este un moment important. Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei sau putem să vedem revenirea la normalitate. Până acum primeam mai puţine doze, au fost acele scandaluri, unele doze nu veneau, altele veneau mai târziu”, a explicat premierul Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi cumpărat vreodată jucării second hand copilului dumneavoastră?
Observator » Evenimente » Florin Cîţu, despre revenirea la normalitate: "Cred că este prima oară când putem să vedem sfârşitul pandemiei"