Antena Meniu Search
x

Florin Oprea, subofiţerul care a ucis-o pe Alexandra cu mai multe lovituri de cuțit într-un coafor din Titu, și-a aflat sentința

Florin Oprea, subofiţerul MApN care şi-a înjunghiat mortal iubita, Alexandra Marin, într-un coafor din Titu, în ianuarie 2018, și-a aflat azi sentința.

Florin Oprea, subofiţerul MApN care şi-a înjunghiat mortal iubita, pe Alexandra Marin, într-un coafor din Titu, în ianuarie 2018, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Fostul militar trebuie să plătească daune de 3.000.000 de lei părinților și copiilor Alexandrei.

Curtea de Apel București a decis, marți, să admită apelul formulat de părinții Alexandrei, Niculae Marin şi Cornelia Marin, părți civile în proces, și să desființeze în parte sentința penală a Tribunalului Militar Bucureşti din data de 27.09.2018.

Alexandra Marin, tânara mamă ucisă de iubitul ei într-un coafor din Titu

Astfel, potrivit noii sentințe, a fost schimbată încadrarea juridică şi modificată valoarea despăgubirilor civile dictate în acest caz.

Pe acelaşi subiect

"În baza art.421 alin.(1) lit.a) C.proc.pen. admite apelurile declarate de părţile civile: Marin C.Niculae; Marin G.Cornelia; minorul Radu Andrei Bogdan prin reprezentanţi legali Marin Niculae şi Marin Cornelia; minora Oprea Ştefania Elena prin reprezentanţi legali Marin Niculae şi Marin Cornelia împotriva sentinţei penale nr.76/27.09.2018 a Tribunalului Militar Bucureşti pe care o desfiinţează în parte numai cu privire la încadrarea juridică şi la despăgubirile civile, astfel:

- În temeiul art.386 alin.(1) C.proc.pen. schimbă încadrarea juridică a faptei inculpatului plt.Oprea D.Florin, în prezent arestat preventiv, din infracţiunea de omor calificat prevăzută de art.188 alin.(1) raportat la art.189 alin.(1) lit.a) C.proc.pen. în infracţiunea de omor calificat prevăzută de art.188 alin.(1) raportat la art.189 alin.(1) lit.a) C.pen. cu aplicarea art.199 alin.(1) C.pen.

- Conform art.72 alin.(1) C.pen. compută din durata pedepsei cu închisoarea intervalul reţinerii şi arestării preventive, perioada de la 23.01.2018 până la 11.12.2018.

- Majorează daunele morale acordate părţilor civile, astfel: pentru Marin Niculae, la 500.000 lei; pentru Marin Cornelia, la 500.000 lei; pentru Oprea Ştefania Elena la 1.000.000 lei şi pentru Radu Andrei Bogdan la 1.000.000 lei.

- Menţine toate celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate. În baza art.421 alin.(1) lit.b) C.proc.pen. respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul plt. Oprea D.Florin împotriva aceleiaşi hotărâri. Ia act că apărătorul celor patru părţi civile nu a solicitat cheltuieli judiciare.

Conform art.275 alin.(2) C.proc.pen. obligă pe inculpat la 500 (cincisute) lei cheltuieli judiciare statului", se arată în sentința definitivă pronunţată marți, 11 decembrie 2018.

Alexandra, înjunghiată de mai multe ori într-un coafor din Titu

Pe 23 ianuarie 2018, în jurul prânzului, Alexandra Marin (25 de ani) se afla la masa de manichiură dintr-un coafor din oraşul Titu. La un moment dat, subofițerul MApN Florin Oprea, cu care Alexandra avusese o relație de mai mulți ani, dar de care se despărțise de puțin timp, a intrat în salon, înarmat cu un cuţit.

Fără să se certe cu tânăra, bărbatul i-a spus doar: 'Ai văzut că te-am găsit?'.

Florin Oprea, condamnat la 25 de ani de inchisoare pentru uciderea Alexandrei într-un coafor din Titu

După câteva secunde, militarul a scos un cuţit şi a înjunghiat-o pe Alexandra de mai multe ori.

Martorii spun că Florin Oprea a lovit cu o cruzime ieșită din comun și doar faptul că la a cincea lovitură cuțitul s-a rupt în trupul tinerei, l-a determinat să se oprească și să fugă. 

Fata a fost transportată la spitalul din Titu, însă aici a decedat. 

Alexandra Marin, tânara mamă ucisă de iubitul ei într-un coafor din Titu

Cei doi aveau împreună o fetiţă de 3 ani. 

Alexandra Marin mai avea un băiat, în vârstă de 6 ani, dintr-o altă relație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Evenimente » Florin Oprea, subofiţerul care a ucis-o pe Alexandra cu mai multe lovituri de cuțit într-un coafor din Titu, și-a aflat sentința