Antena Meniu Search
x

Fostul deputat Oana Niculescu Mizil, CONDAMNATĂ la un an de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă

Fostul deputat PSD Oana Niculescu Mizil a fost condamnată definitiv de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, pentru că şi-a angajat mama la biroul său parlamentar.

Fostul deputat PSD Oana Niculescu Mizil a fost condamnată definitiv de instanţa supremă la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, pentru că şi-a angajat mama la biroul său parlamentar.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a admis contestaţia Oanei Niculescu Mizil şi i-a redus pedeapsa de la trei ani de închisoare, cât primise în 6 octombrie 2014, la judecarea în fond, la un an de închisoare cu suspendare.

"Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: Reduce pedeapsa stabilită inculpatei Niculescu Mizil Ştefănescu Oana pentru infracţiunea prevăzută de art. 253/1 Cod penal anterior, cu aplicarea art. 5 Cod penal, de la 3 ani închisoare la 1 an închisoare”, potrivit deciziei instanţei.

Cei cinci judecători din complet au dispus suspendara executării pedepsei de un an de închisoare, cu un termen de încercare de trei ani.

De asemenea, instanţa a dispus anularea pedepsei complementare, astfel că Oana Niculescu Mizil va avea dreptul de a alege şi de a fi aleasă în autorităţile publice şi dreptul de a ocupa o funcţie publică sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respective cea de parlamentar. Instanţa de fond dispusese, ca pedeapsă complementară, ca Oana Niculescu Mizil să nu aibă aceste drepturi pe o perioadă de 10 ani.

Oana Niculescu Mizil a spus luni, la ultimul termen de judecată, că şi-a angajat mama pentru că mai multe persoane pe care le-a întrebat nu au vrut să se angajeze la ea, din cauza colegiului greu de care se ocupa, respectiv Rahova – Ferentari.

“Am dus o campanie destul de dificilă într-un colegiu greu, Rahova - Ferentari. Mama mea lucra pe post de consilier, ea strângea problemele cetăţenilor cu care ne confruntam zilnic, seara mi le spunea şi încercam să le rezolv. (…) Am întrebat mai mulţi colegi, din cauza zonei nu voiau multe persoane să se angajeze la mine. Doar două fete au vrut, aşa că am angajat-o pe mama, ştia zona, cunoştea oamenii de acolo", a spus Oana Niculescu Mizil în faţa Completului de cinci judecători.

Ea a spus că are o înregistrare şi că poate să demonstreze că a sunat la departamentele juridic şi de personal de la Camera Deputaţilor pentru a întreba dacă este legală angajarea mamei sale.

“Mi s-a spus că nu este nicio problemă. Mi s-a înmânat contractul de muncă de către Maria Seucă, persoana responsabilă de mine, ca şi deputat, pentru angajarea mamei mele”, a precizat Oana Niculescu Mizil.

Ea a mai spus că suma totală plătită mamei sale a fost de 65.000 de lei, precizând că aceasta nu a primit nimic în plus faţă de ceilalţi angajaţi ai ei.

“Dumneavoastră consideraţi dacă există un pic de discriminare între mine şi ceilalţi colegi care au avut rude angajate şi au primit doar amenzi penale . Mie nu mi se pare corect aşa ceva”, a mai spus Oana Niculescu Mizil.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au trimis-o în judecată pe Oana Niculescu Mizil în 30 septembrie 2013, acuzând-o că a solicitat încadrarea în muncă a mamei sale, în cadrul biroului ei parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă prin care, în perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale de 65.697 de lei. Dosarul a fost deschis în urma reclamaţiei făcute de Agenţia Naţională de Integritate, în septembrie 2011.

În 19 septembrie 2011, Oana Niculescu Mizil preciza, într-un comunicat, că mama ei nu este funcţionar public, ci are statut de personal contractual, menţionând că raporturile biroului de parlamentar cu aceasta au încetat în cursul zilei respective.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Fostul deputat Oana Niculescu Mizil, CONDAMNATĂ la un an de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă