Antena Meniu Search
x

FOTO! Este cel mai vechi SCHELET al unui copil afectat de SINDROMUL DOWN

Deşi boala a fost recunoscută oficial abia în secolul al XIX-lea, cazuri de copii cu sindromul Down au existat mereu în decursul istoriei

Deşi boala a fost recunoscută oficial abia în secolul al XIX-lea, cazuri de copii cu sindromul Down au existat mereu în decursul istoriei

Arheologii au găsit cel mai vechi schelet care atestă existenţa acestei boli şi modul în care oamenii se purtau cu persoanele afectate de anomalia genetică.

Scheletul găsit în Franța prezintă semnele acestei boli. Copilul, care avea între 5 şi 7 ani când a murit, a fost înhumat într-o manieră ce arăta faptul că fusese stigmatizat sau respins de membrii comunităţii.

La o analiză atentă asupra scheletului, arheologii au observat că acesta prezenta un craniu mai scurt, o frunte deformată iar spatele craniul era plat. Mai mult, și dinţii fuseseră afectaţi, toate acestea semne indicând sindromul Down.

Acesta este cel mai vechi caz care atestă boala, dovezile de acest fel din trecut fiind foarte rare. Cauza morţii copilului este încă necunoscută.

Sindromul Down este o boală genetică. Persoanele afectate au întârzieri în dezvoltarea intelectuală și fizică. Anomalia constă în faptul că aceste persoane au 3 copii ale cromozomului 21 în loc să aibă doar 2. Boala a fost menţionată prima dată de medicul englez John Langdon Down în 1862.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » FOTO! Este cel mai vechi SCHELET al unui copil afectat de SINDROMUL DOWN