Fotografii istorice de colecţie! Imaginile au surprins cele mai interesante evenimente
Galeria de mai sus surprinde câteva dintre cele mai importante momente istorice surprinse de aparatul de fotografiat
Galeria de mai sus surprinde câteva dintre cele mai importante momente istorice surprinse de aparatul de fotografiat
1. Ultima execuție publică prin ghilotinare
Eugen Weidmann este ultima persoană executată prin ghilotinare în Franţa. Acest lucru s-a petrecut în 1939, iar comportamentul exaltat al spectatorilor l-a scandalizat atât de tare pe preşedintele Albert Lebrun, încât acesta a interzis imediat toate execuţiile publice.
2. Nagasaki, la 20 de minute după bomba atomică, august 1945
La Nagasaki, a fost lansată bomba "Fat Man", care conţinea şase kilograme de plutoniu şi a explodat la o înălţime de 500 de metri, cu o putere de 21 kilotone TNT. Întrucât explozia s-a produs deasupra unei văi adânci, o bună parte a oraşului a rămas nedistrusa. Cu toate acestea, s-au înregistrat numeroase victime: între 45.000 şi 70.000 morţi şi circa 75.000 răniţi.
3. Apus de soare pe Marte (2005)
Soarele răsare cu aceeași viteză ca și pe Pământ. În schimb, cerul zilei are altă culoare și este străbătut de doi sateliți, Phobos și Deimos.
4. Imagine din afara sălii în care a fost semnat Tratatul de la Versailles (1919)
Este un tratat de pace creat ca rezultat al negocierilor de şase luni purtate la Conferința de Pace de la Pariş din 1919, ce a dus la încheierea oficială a Primului Război Mondial între forțele Aliaților (Franța, Anglia, SUA, Italia, Japonia, Polonia, România, Şerbia, Cehoslovacia) și cele ale Puterilor Centrale (Germania, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman, Bulgăria).
5. Alpinistul nepalez Tenzing Norgay în vârful Everest
La 29 mai 1953, la 11:30 a.m., Edmund Hillary din Noua Zeelandă şi Tenzing Norgay din Nepal devin primii exploratori care au ajuns pe vârful Muntelui Everest, cel mai înalt punct de pe Pământ, aflat la o înălţime de 8849 de metri deasupra nivelului mării. Cei doi, parte a unei expediţii britanice, au cucerit muntele după ce au petrecut o noapte dificilă, la o înălţime de aproape 8500 de metri.
6. Amprentă lăsată de om pe lună (1969)
Peste cinci sute de milioane de oameni l-au văzut pe Neil Armstrong la 20 iulie 1969 la televizor când a făcut pasul pe Lună şi a spus: “Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru umanitate”.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰