Antena Meniu Search
x

Proiect măreţ despre Regele Mihai: Fotografiile românilor veniţi la funeralii ar putea ajunge într-un album special

Fotografiile românilor care au luat parte la funeraliile Regelui Mihai vor fi strânse într-un album care va rămâne în istorie.

Vezi și

"Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru", spunea Regele Mihai. Din respect pentru memoria ultimului monarh al românilor, şeful Casei Regale şi generalul care a organizat funeraliile lansează proiectul "O trecere în istorie consemnată de oameni". Fotografiile românilor care au luat parte la funeraliile Regelui Mihai vor fi strânse într-un album care va rămâne în istorie.

Fiecare român a încercat să surprindă istoria la care a fost martor. Zeci de mii de oameni l-au condus pe Majestatea Sa pe ultimul drum. Întoarcerea pentru totdeauna acasă a Regelui Mihai, văzută prin ochii lor, va fi pusă într-un album care ar putea ajunge la Casele Regale din întreaga Europă.

GELALEDIN NEZIR, general maior al Armatei Române

Această idee s-a născut pe drumul Majestăţii Sale către Curtea de Argeş, în Trenul Regal. Deplasarea noastră se vede altfel probabil prin ochii celor care privesc de acolo, de afară şi ne-am gândit să facem un album făcut de români, pentru români şi pentru istoria României.

Fiecare participant la ceremoniile funerare din perioada 5 - 16 decembrie este rugat să trimită pe site-ul rege.studiovideoart.ro, o singură fotografie, până pe 31 ianuarie 2018.

ION TUCĂ, Director al Casei Majestatii Sale

Proiectul trebuie să fie gândit, încă de la bun început, ca un proiect colectiv.

Cele mai bune 96 de fotografii, vârsta la care s-a stins Regele Mihai, vor fi reunite într-un album care va ajunge către toţi oficialii care au participat la funeralii, dar şi la autorii albumului.

ION TUCĂ, Director al Casei Majestatii Sale

Regulile sunt stabilite în 12 puncte şi ele se regăsesc pe pagina pe care chiar acum o prezentaţi dumneavoastră. Ele vor fi selectate de o comisie care, sigur, va avea specialişti, dar şi fotografii oficiali ai Casei Regale ar putea să facă parte din această comisie.

Opera va arăta valorile în care a crezut Regele Mihai: unitatea şi respectul pentru trecut.

Principalul obiectiv al albumului "O trecere în istorie consemnată de oameni" este cinstirea memoriei Majestăţii Sale, ultimul rege al românilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Proiect măreţ despre Regele Mihai: Fotografiile românilor veniţi la funeralii ar putea ajunge într-un album special