Antena Meniu Search
x

Video "Fugi, că îi dau foc!". Menajera blocului s-a luptat cu bărbatul care şi-a incendiat mătuşa. Cum a încercat criminalul să păcălească poliţia

Jurista de 54 de ani din Bucureşti incendiată de nepotul ei a murit din cauza unui apartament modest, cu două camere. Agresorul îi voia locuinţa din cartierul Giuleşti, estimată la 60.000 - 70.000 de euro. Singura ei aliată în lupta cu moartea a fost menajera blocului. O pensionară de peste 60 de ani, care s-a luptat din toate puterile cu atacatorul, până acesta a ameninţat-o că îi dă foc şi ei. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 07.11.2023, 19:31

Vezi și

Anchetatorii cred că nepotul îi hotărâse demult soarta mătuşii sale. Plănuia să dea buzna peste ea în apartament şi să îi dea foc. Venise pregătit cu un bidon de cinci litri, plin cu benzină. S-a întâlnit cu mătuşa în scara blocului unde, plin de ură, şi-a urmat planul, chiar dacă de faţă erau o vecină şi menajera blocului. Vecina a fugit, dar femeia de serviciu a intervenit curajos.

"A dat şi pe mine cu benzină"

Bogdan Dinu, reporter Observator: Aţi încercat să îi despărţiţi?

Femeia de serviciu a blocului: Da, să îl dau afară pe el, că el era jos. L-am împins şi eu cât... am şi eu o vârstă.

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: Nu v-a fost frică să îl împingeţi?

Femeia de serviciu a blocului: Mi-a fost, dar am zis că o salvez! L-am dat afară, el s-a întors cu bidonul şi i-am zis: <<Astâmpără-te>>, i-am zis eu să se potolească, dar când a aruncat, a dat şi pe mine cu benzină. Şi mi-a zis: <<Fugi, că îi dau foc!>>. Eu atunci am fugit, când m-am întors a bubuit în sus.

După ce atacatorul, un tânăr de 33 de ani, a fugit şi a lăsat-o pe mătuşa lui în flăcări, menajera s-a întors. A încercat a doua oară să îi salveze viaţa juristei. 

Vecinii au încercat în zadar să stingă flăcările care o cuprinseseră pe femeie

Bogdan Dinu, reporter Observator: În momentul în care au văzut flăcările, vecinii au încercat să o salveze pe femeie și au folosit inclusiv stingătoarele aflate pe scara blocului pentru a stinge focul.

Vecinii victimei sunt consternaţi. Ştiau că nepotul se certase de mai multe ori cu ea, dar nu îşi imaginau ce va urma. Bărbatul se aştepta să moştenească el apartamentul juristei, dar se pare că mătuşa nu era de acord. 

Bogdan Dinu, reporter Observator:  A mai urmărit-o?

Vecin: Da, zilele trecute. El a venit cu totul, benzină.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Decis să nege până în pânzele albe, bărbatul s-a îmbrăcat cu o altă pereche de pantaloni peste cei arși, pentru a nu le da de bănuit polițiștilor. A îndurat dureri cumplite. În arest agenții au văzut că și ele ra rănit grav pe picioare.

Tatăl criminalului, unul dintre bodyguarzii lui Gigi Becali

Cruzimea cu care şi-a lichidat ruda şi încăpăţânarea cu care a suportat arsurile ridică anchetatorilor mari semne de întrebare legate de sănătatea mentală a agresorului. Bărbatul va fi expertizat de psihiatri, iar mărturia lor se va adăuga la dosar, lângă cele ale martorelor. Procurorii l-au audiat şi pe tatăl lui, un individ violent, cunoscut poliţiştilor. Marcel Popa a fost unul din bodyguarzii lui Gigi Becali. 

Gigi Becali: Nu mai știu, Nu mai este la mine de 10 ani. Ce, eu stau la angajații mei să îi studiez, să văd ce agresivități au? El era cuminte, omul. Era sportiv.

Marcel Popa ar fi fost unul dintre cei care i-au recuperat maşina lui Gigi Becali în 2009, când interlopii din clanul Geamănu i-au furat-o din faţa casei. L-ar fi împuşcat pe un hoţ cu un pistol cu bile. După aceea, finanţatorul FCSB l-a concediat pentru că nu era bun familist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Fugi, că îi dau foc!". Menajera blocului s-a luptat cu bărbatul care şi-a incendiat mătuşa. Cum a încercat criminalul să păcălească poliţia