Antena Meniu Search
x

Video: furie în rândul pasagerilor români rămaşi blocaţi pe Aeroportul Ciampino din Roma

Vacanţă la Roma cu un final neşteptat şi frustrant pentru zeci de români care ar fi trebuit să ajungă acasă, în ziua de Paşte.

Vezi și

Vacanţă la Roma cu un final neşteptat şi frustrant pentru zeci de români care ar fi trebuit să ajungă acasă, în ziua de Paşte. Zborul spre România a fost anulat din cauza grevei controlorilor de trafic francezi. Oamenii spun că au fost reprogramaţi pentru cursele de miercuri, jos sau vineri, şi, până atunci, trebuie să se descurce pe banii lor. Compania aeriană la care şi-au luat bilete le-a oferit doar o noapte de cazare. Alte zeci de români care veneau din Israel au dormit în aeroportul din Tel Aviv după ce zborul lor a plecat cu o întârziere de 12 ore.

Românii ar fi trebuit să decoleze duminică, la 18 şi un sfert de pe aeroportul Ciampino, din Roma. Mulţi dintre ei ar trebui să fie marţi la serviciu, iar copiii la şcoală. 

"Ne-au anunţat că s-a anulat de tot zborul din cauza unei greve care s-a ţinut în Franţa şi avionul de-acolo nu a mai venit", spune Gabriela, o pasageră.

Deşi zborurile lor au fost reprogramate pentru miercuri, joi sau vineri, oamenii spun că au primit doar o noapte de cazare. Mulţi au fost nevoiţi să-şi cumpere alte bilete, să se întoarcă mai devreme în ţară.

"Eu mai am 80 de euro. Fiecare începuseră care-cum să dea telefoane să vadă cine poate să le ia un bilet să se poată întoarce. Preţurile sunt exagerate. E 200 de euro un bilet de întoarcere de persoană", mai spune Gabriela.

"Toţi clienţii afectaţi au fost informaţi prin SMS şi email cu privire la această anulare, dar şi despre opţiunile disponibile- o rambursare completă a costului biletului, reprogramare gratuită pentru următorul zbor disponibil sau un transfer gratuit pe un zbor alternativ.", a transmis compania aeriană, într-un comunicat.

Şi câteva zeci de români care ar fi trebuit să vină ieri cu o altă companie aeriană de la Mormântul Sfânt au fost nevoiţi să doarmă în aeroportul din TelAviv. Printre ei, şi femei gravide sau pasageri cu probleme de sănătate.

"Nu le-a păsat, nu i-a interesat. Ne-au tratat mai mult decât mizerabil. Deci mizerabil. În momentul în care lumea a început să se revolte, şi-au închis ghişeul şi au plecat", a declarat Ana, o pasageră.

Oamenii spun că au primit doar apă, chipsuri şi pături. Mai mult, zborul lor nici măcar nu figura pe radar şi nici pe pagina de Internet. Românii au ajuns abia azi-dimineaţă în ţară. Compania aeriană nu a oferit până acum nicio explicaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Video: furie în rândul pasagerilor români rămaşi blocaţi pe Aeroportul Ciampino din Roma