Antena Meniu Search
x

Furt de produse de lux din containerele încărcate în avioane pe Otopeni. Prejudiciul este uriaș

Zeci de percheziții au loc în București și în județele Ilfov și Prahova, într-un dosar în care mai multe persoane sunt acuzate că au furat produse de lux, cosmetice și băuturi din containerele încărcate la bordul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2020, 09:42

Produse de lux, cosmetice și băuturi furate din containerele încărcate în avioane pe Otopeni
Produse de lux, cosmetice și băuturi furate din containerele încărcate în avioane pe Otopeni - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Suspecții sunt acuzați de infracțiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.
  • Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro. 

Aproximativ 200 de polițiști pun în aplicare 28 de mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Prahova, într-un dosar instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București.

Cauza privește infracțiuni de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi  sustras produse de lux - ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu”, se arată în comunicatul Poliției.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 euro. 

Vor fi conduse la audieri mai multe persoane, audieri ce vor avea loc la sediul Secției Regionale de Poliție Transporturi București. 

Într-o informare de presă, Compania Națională Aeroporturi București și Dnata Catering SRL România confirmă că unii dintre angajații lor, precum și ai altor societăți comerciale de pe platforma aeroportuară Henri Coandă se află în custodia poliției.

”Autoritățile au admis că Dnata Catering SRL, CN Aeroporturi Bucuresti și partenerii lor de afaceri au respectat toate reglementările și nu sunt responsabile pentru activitățile în care sunt implicati angajații în cauză. Totodată, dnata, CN Aeroporturi București și partenerii lor se delimitează de acțiunile întreprinse la nivel personal, de către acei angajați care nu au respectat prevederile legale”, se arată în informarea de presă.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Poliției Transporturi, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și al Serviciilor Acțiuni Speciale și Serviciilor Criminalistice din București și județele limitrofe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Furt de produse de lux din containerele încărcate în avioane pe Otopeni. Prejudiciul este uriaș