Antena Meniu Search
x

GAFĂ de proporţii făcută de Iohannis în această seară. Preşedintele României, apostrofat pe Facebook: "RUŞINE pentru asemenea gafă" (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost apostrofat, luni seară, pe Facebook, de numeroşi internauţi care consideră că acesta a făcut o "gafă de proporţii" în timpul discursului în care a vorbit de Mica Unire, de clasa politică actuală şi de organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost apostrofat, luni seară, pe Facebook, de numeroşi internauţi care consideră că acesta a făcut o "gafă de proporţii" în timpul discursului în care a vorbit de Mica Unire, de clasa politică actuală şi de organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei.

"Astăzi, în seara zilei de 23 ianuarie, ne-am adunat aici, în Palatul Cotroceni, pentru a comemora unul din evenimentele de suflet ale românilor: Mica Unire. Această unire s-a petrecut în două etape, în 5 ianuarie 1859, la Iaşi, şi în 24 ianuarie 1859, la Bucureşti. Acum 158 de ani! Ce moment de glorie pentru România, România care atunci începuse să se manifeste. A fost după un război care a redefinit ceea ce azi numim sferele de influenţă: Rusia fusese trimisă mai înspre est şi marile puteri au avut de rezolvat probleme regionale complicate. Evident că unii au fost pentru ca românii să-şi exprime voinţa şi a fost destul de evident ca această voinţă a fost unirea Principatelor, alţii s-au opus. Ce moment frumos că atunci românii şi-au impus voinţa. Ce clasă politică am avut noi atunci, când a început să ia fiinţă naţiunea română. Şi ce clasă politică avem astăzi, când cei care au fost aleşi să conducă ţara se ocupă, în mod paradoxal, de cu totul alte lucruri. Atunci, în 1859, politicienii s-au preocupat de naţiune, de unirea principatelor. Ai noştri se ocupă de graţiere. Graţierea proprilor dosare", a spus preşedintele în deschiderea discursului din această seară.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Iohannis a anunţat cu această ocazie organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei, afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme. 

Reacţiile nu au întârziat să apară pe Facebook, însă foarte mulţi internauţi au taxat şi formularea lui Iohannis privind "comemorarea Unirii".

"Nu comemoraţi pentru că nu a murit nimeni. sărbatoriti mica unire RUŞINE pentru ASEMENEA GAFA. aveam pretentii", scrie Dani Munteanu.

"Nesimtitul, el a făcut comemorarea Unirii (păi o vrea moartă)! Însa a uitat sa se documenteze asupra ce scrie in Constitutie despre motivele pentru care se organizeaza referendumurile! Nu se pot organiza oricand si oricum pentru orgoliul bolnav", a scris Gabriela Bucur.

"Bună idee! Pentru cheltuieli minimale ar merge introduse chiar 2-3 întrebări pe buletinul de referendum. Desigur în chestiuni esențiale! Nu spun care... (P.S.- Dom profesor, se comemorează evenimentele nefericite...)", scrie şi Roiaton Von Cândeşti Anton.

"Noi sărbătorim Mica Unire, nu o comemoram...noi românii, adică..!", este comentariul făcut de Carmen Diaconu-Andrei pe pagina oficială a lui Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » GAFĂ de proporţii făcută de Iohannis în această seară. Preşedintele României, apostrofat pe Facebook: "RUŞINE pentru asemenea gafă" (VIDEO)