Video Gândaci filmaţi la Spitalul Judeţean Botoşani. Angajaţii dau vina pe rudele bolnavilor pentru apariţia insectelor. Copiii au fost mutaţi în secţia ORL
Gândaci în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Botoşani! O mamă internată acolo cu copilul ei a făcut publice imagini cu insectele care se plimbă pe pereţi şi pe paturile din salon. După ce clipurile au devenit virale pe reţelele sociale, conducerea unităţii medicale a hotărât să mute toţi copiii şi pe aparţinătorii lor în secţia ORL.
Imaginile cu insectele care se plimbă nestingherite pe la geamuri, pe pereţi sau pe paturile pacienţilor de la Spitalul Mavromati din Botoşani au fost surprinse de o femeie internată cu copilul în secţia de Pediatrie.
Femeie: M-au chemat în birou la ele. Mi-au spus că de ce am postat. Am zis păi cum? Să vadă, să se ia măsuri. Gândaci, mizerie. Mi-au zis că nu trebuia să fac asta, m-au rugat să şterg, dar nu am şters-o (n.r. postarea). Mă duc să tratez copilul de răceală şi mai au şi alte boli? Gândacul poate să fie purtător de boli.
Imediat după ce întâmplarea s-a viralizat în mediul online, salonul a fost închis pentru dezinsecţie.
Asistentă: Deschid un pic uşa ca să vedeţi. Nu! Nu intraţi, nu avem voie! Se simte mirosul de substanţă.
- O mamă a plecat cu copilul din spitalul din Botoșani, după ce a văzut un gândac pe peretele salonului în care...
- Imagini revoltătoare: copii trataţi printre gândaci şi mizerie, la o pediatrie din Botoşani. Salonul ar fi fost...
- Primarul Botoşaniului şi-ar fi angajat ilegal amanta şi a plantat bulevarde cu florile ei preferate. Dezvăluiri...
Pacienta care a filmat gândacii s-a externat pe propria răspundere
Femeia care a postat imaginile s-a externat pe propria răspundere. Colegele ei de salon susţin că nu erau gândaci.
Femeie: Nu am văzut, nu ştiu ce a văzut atunci mămica cealaltă care a filmat ea.
Femeie: Curăţenie este, se mătură, se spală.
Femeie: Aici, în salon, nu am văzut nimic.
Cu toate acestea, conducerea spitalului a mutat toţi copiii, 17 la număr, în secţia ORL. Pediatria a fost închisă pentru dezinsecţie generală deşi ultima a fost făcută în urmă cu o săptămână.
Director medical Monica Adăscăliței, manager Spital Mavromati Botoşani: Dezinstecţie se face de compartimentul din cadrului Spitalului Judeţean, Serviciul SPIAM, cu soluţiile acreditate şi autorizate de Ministerul Sănătăţii.
Angajaţii dau vina pe rudele bolnavilor
Angajaţii spitalului dau vina chiar pe rudele bolnavilor pentru apariţia instectelor.
Costiniuc Eugen, asistent medical SPIAAM: La noi vin foarte mulţi aparţinători cu lucruri de acasă. Este foarte posibil să vină şi de acolo. S-a făcut dezinsecţie 15-17, nu mai ştiu data. Am mai fost cazuri când au fost (n.r. gândaci). S-au luat măsuri.
Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Mavromati funcţionează într-o clădire foarte veche. Conducerea spune că face demersuri pentru a se muta într-un spaţiu nou. Maternitatea celui mai mare spital din Botoşani s-a aflat în centrul unui scandal uriaş, după ce o tânără însărcinată a murit, pentru că nu a primit îngrijiri timp de şapte ore, deşi acuza dureri puternice şi a chemat insistent un medic. De asemenea, la sfârşitul anului trecut, mai multe persoane, între care foşti şefi ai Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati", au fost reţinute de DNA în dosarul privind fraudarea unor concursuri de ocupare a unor posturi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰