Meniu
Search
x

Video Garda de Mediu a explicat de ce miroase a cauciuc ars în București. Oamenii sfătuiți să nu se plimbe sau să facă sport afară

Nivelul poluării este foarte ridicat luni dimineață în București, cu majoritatea senzorilor platformei airlive.ro la 100 în toate zonele Capitalei. Garda de Mediu a anunțat că poluarea este cauzată de cauciucuri incendiate înainte de începerea postului Paștelui.

De Redactia Observator la 15.03.2021, 10:21

Niveluri foarte ridicate se înregistrează în zonele Moșilor, Universitate, Piața Sudului, Băneasa Nord. Libertății, Expoziției, Luica, Bragadiru, Pallady, Prelungirea Ghencea, Fizicienilor, Camil Ressu, Piața Valea Ialomiței, Piața Drumul Taberei, Bd. Timișoara, Basarabia, Parcul Păcii, Piața Veteranilor, Leu, Pasajul Lujerului, Pantelimon, Plevnei, Piața Crângași, Giulești, Doamna Ghica, Lacul Tei, bd. Constructorilor, Mihalache, Aerogării, potrivit Mediafax.

„Aerul este foarte poluat aici! Evită plimbările și exercițiile fizice în aer liber! Cele mai afectate persoane sunt copiii, persoanele în vârstă și cele care suferă de afecțiuni respiratorii!”, transmite platforma. 

Garda Națională de Mediu a postat pe Facebook imagini din teren, din județul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Politia Romana, pompierii si jandarmii au intervenit duminică seara, după ce oamenii au aprins cauciucuri înainte de începerea postului Paștelui. „S-a risipit si ceata neagra si petrecăreții, cu sutele, au întrat în case. Din păcate mirosul puternic inca persista cu toate ca focurile au fost stinse”, scrie Garda de Mediu.

”Particip cu 2 echipe ale Garzii Nationale de Mediu, comisariatul Ilfov, impreuna cu Politia Romana si Jandarmeria Română, la limitarea incendierilor in jurul Bucureștiului. Au fost identificate 9 focare majore care au fost stinse. Majoritatea acestor incendieri de cauciucuri sunt in Sintesti (com Vidra), Jilava si Măgurele. Directia principala a vântului de intensitate mica este din direcția acestor localități catre Bucuresti”, a scris pe Facebook, activistul de mediu Octavian Berceanu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Garda de Mediu a explicat de ce miroase a cauciuc ars în București. Oamenii sfătuiți să nu se plimbe sau să facă sport afară

Breaking News

Război Rusia - Ucraina. Ucrainenii au spart liniile ruseşti pe Frontul de Sud, au avansat cu 40 de km. Pe...

Război Rusia - Ucraina. Ucrainenii au spart liniile ruseşti pe Frontul de Sud, au avansat cu 40 de km. Pe Frontul de Est, atacă ruşii retraşi la Kreminna