Antena Meniu Search
x

Funeraliile Regelui Mihai: Sicriul ultimului suveran al României va beneficia de transport special, la cererea Casei Regale (Video)

Înmormântarea ultimului Rege, a ultimului mareşal, va putea avea cel mai mare număr de militari în Garda de Onoare.

Vezi și

Înmormântarea ultimului Rege, a ultimului mareşal, va putea avea cel mai mare număr de militari în Garda de Onoare. Iar Garda trebuie să fie formată din Generali şi Amirali. La cererea familiei, a Casei Regale, sicriul va fi transportat cu o maşină funerară şi nu pe afet de tun, aşa cum acordă legea pentru cel mai înalt grad militar.

Vorbim despre ceremonia de înhumare nu doar a unui fost Șef de Stat, dar și a ultimului Mareșal. Procedural, Mihai I poate beneficia de cea mai mare Companie de militari. Garda de Onoare va fi constituită din 4 plutoane a câte 15 ofițeri. Toți ar trebui să aibă același grad cu Regele. Doar că fiind vorba despre ultimul mareșal, Garda va fi constituită din Generali și Amirali.

În plus, MApN pune la dispoziție 11 militari cu grade superioare pentru transport. În timpul ceremoniilor va fi scos și Drapelul României, fără decorații, doar cu o panglică de doliu lungă de 100 de centimetri legată de hampa drapelului.

În mod procedural, sicriul ar putea fi transportat pe afet de tun. Doar că, din informațiile de până acum, Casa Regală ar fi decis să folosească mașină funerară.

 E important de menționat că toate acestea rămân la decizia familiei Regelui Mihai I ce va fi comunicată oficial zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Funeraliile Regelui Mihai: Sicriul ultimului suveran al României va beneficia de transport special, la cererea Casei Regale (Video)