Antena Meniu Search
x

Copilul de 10 ani sufocat de geamul portierei, lăsat nesupravegheat. Nu era pentru prima oară când se juca singur în maşina

Geamul electric al unei maşini a ucis un băieţel de 10 ani. Sistemul vechi şi, se pare, defect l-a sugrumat în timp ce, în joacă, a scos capul pe geam.

Vezi și

Geamul electric al unei maşini a ucis un băieţel de 10 ani, din Vaslui. Sistemul vechi şi, se pare, defect l-a sugrumat în timp ce, în joacă, a scos capul pe geam şi a apăsat butonul de închidere. Procurorii au deschis anchetă pentru ucidere din culpă. Iar reporterii Observator au vorbit cu specialiştii.

Tragedia s-a petrecut în comuna Codăeşti, judeţul Vaslui. Robert, un copil de 10 ani, este lăsat nesupravegheat. Nu era pentru prima oară când se juca în maşina surorii sale. Însă, cumva a apăsat butonul care acţionează geamul electric. Şi asta i-a fost fatal.

A murit sufocat, într-un accident stupid, care a încremit întreaga comunitate. Băieţelul a fost găsit mort de o fetiţă din vecini, cu care obişnuia să se joace.

Mama îl creştea singură şi era la serviciu în momentul tragediei. Sora mai mare lucrează în Anglia. Chiar ea cumpărase autoturismul în care fratele ei şi-a găsit sfârşitul. Cel mai probabi, spun anchetatorii, mecanismul care acţionează geamul electric al maşinii era defect şi nu s-a oprit când copilul a rămas prins.

In general, masinile dupa 2000 au un sistem de siguranta a geamurilor.

Cosmin Creţu, patron service auto:

El masoara tensiunea motorasului iar cand se forteaza simte o putere mai mare si sa da inapoi.

Ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple, poliţiştii recomandă ca părinţii să ţină maşinile încuiate, iar cheile să nu fie la îndemâna copiilor. Joaca în maşină trebuie să aibă loc doar sub supraveghere. Robert poate ar fi avut o şansă, dacă ar fi fost văzut la timp.

Familia pare lovită de un blestem, spun vecinii. Tatăl băiatului a murit în urmă cu cinci ani, răpus de cancer. Băieţul era iubit de tot satul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Copilul de 10 ani sufocat de geamul portierei, lăsat nesupravegheat. Nu era pentru prima oară când se juca singur în maşina