Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Gerul, duşmanul animăluţelor. Mai mulţi constănţeni cu suflet bun au reuşit să le ofere viețuitoarelor confortul de care au nevoie

Gerul şi vremea rea nu ne dă doar nouă bătăi de cap. Animalele şi păsările au şi ele la fel de suferit, iar fără ajutorul oamenilor nu ar reuşi să treacă cu brio peste această perioadă din an. Pentru a le face traiul mai uşor, angajaţii Microrezervaţiei din Constanţa au sărit în ajutorul vieţuietoarelor. Le-au suplimentat meniul cu hrană, le-au refăcut adăposturile, iar confortul termic a fost suplimentat de grija pe care le-au oferit-o zilnic. 

de Redactia Observator

la 10.01.2024 , 08:56

Nopţile geroase sunt din ce în ce mai dese în ultima perioadă, iar dacă pentru oamenii care au un acoperiş deasupra capului nu este o mare problemă, pentru animale însă, schimbarea de temperatură nu este deloc  uşor de suportat. La Microrezervația Complexului Muzeal din Constanța, însă, oamenii cu suflet bun, au reuşit să le creeze viețuitoarelor confortul de care au nevoie. 

O mână de ajutor pentru necuvântătoare

Raluca Grigore, muzeograf: Am făcut rezerve considerabile de hrană. De fân şi lucernă, şi bineînţeles de paie pe care să le băgăm în adăpostul animalelor pentru a le oferi confortul termic de care au nevoie. Aici avem un amestec de cereale, grâu, porumb şi floarea soarelui pe care îl administrăm păsărilor acvatice şi tericole. 

Vezi și

Adrian Bâlbă, medic veterinar: În felul acesta îi ajutăm să treacă este aceste scurte momente de zile triste.

Pe acelaşi subiect

Pe lângă meniurile cu mâncare adaptate acestei perioade, anumite specii de păsări şi animale au nevoie de mai multă atenţie. 

Unele animăluţe îşi poartă singure de grijă

Raluca Grigore, muzeograf: Animalele sunt deja protejate, iar în cazul speciilor mai sensibile, acestea au fost închise în adăposturi, însă pentru o perioadă scurtă de timp pentru că au nevoie de lumină.

Există însă vieţuitoare care pot să-şi poarte singure de grijă atunci când gerul pune stăpânire pe ţara noastră. 

Veronica Antone, șef secție microrezervație: Sunt specii care se adaptează la condiţiile de iarnă, precum iepurii, vulpile, cervidele. O altă adaptare este căutarea hranei sub zăpadă își pot asigura hrana în condiții extreme. 

Din cele peste 400 de exemplare de la Microrezervația din Constanța, mai bine de jumătate au nevoie de îngrijire specială în sezonul rece.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Evenimente » Gerul, duşmanul animăluţelor. Mai mulţi constănţeni cu suflet bun au reuşit să le ofere viețuitoarelor confortul de care au nevoie