Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Gluma teribilistă a unui elev a declanșat panică la o școală din Iași: "Avea limba amorţită şi simţea furnicături în gât"

Abia s-au reluat cursurile cu prezența fizică și deja au reapărut agresiunile elevilor față de profesori. Cel mai recent exemplu, la un liceu din Iaşi. O profesoară a ajuns la spital după ce un elev s-a jucat în clasă cu un spray lacrimogen. În faţa directorului şi a poliţiştilor, băiatul de 14 ani a spus că a vrut să facă o glumă şi a pulverizat substanţa toxică pe fereastră. Mai multe anchete au fost deschise în acest caz.

De Clara Mihociu la 10.11.2021, 19:52
Vezi și

Panica s-a declanşat puţin după ora 10 la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. Cei 27 de elevi din clasa a IX-a se pregăteau de ora de logică, însă mirosul puternic şi ciudat i-a alertat. După ce a intrat în clasă, şi profesoara a simţit mirosul şi a anunţat conducerea şcolii.

Ilie Ghiorghică, director Liceul cu Program Sportiv Iași: Am aerisit sala de clasă, am scos elevii afară.

Între timp, profesoara a început să se simtă rău. Asistenta de la cabinetul medical şcolar i-a acordat primul ajutor.

Liliana Nicoriuc asistent Liceul cu Program Sportiv Iași: Avea limba amorţită şi simţea furnicături în gât. Elevii s-au simţit bine. Nu a prezentat niciunul niciun semn de stare de rău.

Pe acelaşi subiect

Elevul vinovat şi-a recunoscut fapta în faţa poliţiştilor

În scurt timp, o ambulanţă a ajuns la liceu. Iar odată cu ea au venit şi poliţiştii. În faţa lor şi a directorului, elevul vinovat a spus cum s-a întâmplat totul. Elevul a povestit că în timpul pauzei s-ar fi jucat cu respectivul spray lacrimogen, însă la fereastră. Nu şi-a dat seama însă că din cauza vântului vaporii vor intra înapoi în sala de clasă.

Ilie Ghiorghică, director Liceul cu Program Sportiv Iași: Este un elev care până în momentul de faţă nu a creat probleme la noi la şcoală. Dar din teribilism, probabil, a avut acest eveniment nefericit. A spus că în cartier a mai avut probleme cu alţi colegi, cu alţi tineri şi îl avea la el pe motiv de autoapărare.

Cadrul didactic a fost transportat la spital şi este acum în afara oricărui pericol. Medicii trag însă un semnal de alarmă cu privire la folosirea spray-urilor lacrimogene.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic sef UPU Spitalul Sf Spiridon Iași: Am mai avut situaţii de apariţii a reacţiilor alergice la nivelul feţei şi cu interesarea căilor aeriene aeriene superioare şi chiar cu afectare hemo-dinamică. Ele trebuie folosite, aşa cum sunt indicate. Nu în spaţii închise.

Conducerea liceului a deschis o anchetă internă, iar, pentru isprava sa, elevul s-ar putea alege cu nota scăzută la purtare şi riscă să fie exmatriculat. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Gluma teribilistă a unui elev a declanșat panică la o școală din Iași: "Avea limba amorţită şi simţea furnicături în gât"

Breaking news

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută...

Alexandru Pițurcă și directorul ROMARM sunt liberi. Judecătorii au respins cererea de arestare făcută de DNA