Antena Meniu Search
x

Video Grecii explică de ce dau statul român în judecată pentru accidentul din Pasajul Unirii. "Vecinul își omoară câinele și îl duci la tribunal"

Statul român, bun de plată! Turiştii greci dau în judecată autorităţile din România, în urma accidentului de la Pasajul Unirii. Pentru prima dată de la incident, primarul Capitalei reacţionează. În exclusivitate pentru Observator, Nicuşor Dan arată cu degetul către Primăria Sectorului 4 şi lucrările de modernizare făcute la pasaj. 

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 20:27

Vezi și

Sunt imaginile care au şocat nu doar România, ci şi Grecia. În urma tragediei, un om a murit şi mai multe persoane au fost grav rănite. După o săptămână, sunt puţine întrebări care au primit răspuns, iar la faţa locului nu s-a schimbat aproape nimic. Limitatorul nu a fost încă montat, iar poliţia păzeşte intrarea în pasaj. Grecii însă ne cer socoteală şi spun că vor da autorităţile responsabile în judecată.  

Sora bărbatului decedat: Este de la sine înţeles că o să acţionăm în justiţie! Este logic! Vecinul îşi omoară câinele şi îl duci în tribunal, bineînţeles că toate îşi vor urma cursul. Există experţi care vor face investigaţiile necesare şi vor stabili cauza accidentului.

Despăgubiri de la transportator, agenţii de turism şi autorităţi pot cere toţi cei care erau în autocar sau rudele lor.

Alexandru Mateescu, avocatul șoferului: Celor cazaţi la hotel în seara accidentului, poliţia le -a făcut o expunere a drepturilor pe care le au, aceste cereri care vor fi făcute trebuie să fie însoţite de justificări. Către cine se vor îndrepta? Către autorităţi, pentru că le consideră responsabile pentru acest pasaj care nu întruneşte nişte condiţii minimale.

Pe acelaşi subiect

Șapte accidente la Pasajul Unirii, de la redeschiderea din luna septembrie

Controversa limitei de înălţime a pasajului a apărut cu mult înainte de accidentul în care au fost implicaţi turiştii greci. Au mai fost alte şase incidente de la inaugurarea din luna septembrie. 

Explicaţia pentru înălţimea redusă a pasajului ar fi că pe dedesubt curge Dâmboviţa, iar constructorul nu putea să meargă mai mult în subteran. Şeful lucrărilor declara la redeschidere că, oricum, înălţimea pasajului a fost aceeaşi şi înainte şi după reabilitare. Ce s-a micşorat ar fi fost doar poarta de la intrare. 

Alexandru Mateescu, avocatul șoferului: După renovarea care a avut loc în vară ceva s-a întâmplat, au fost frumos executate, dar s-a coborât limita de înălţime, la sub 3,5 m ceea ce e inacceptabil în materie de autocare. Este un singur avertizor după Pasajul Mărăşeşti, avertizor care dacă ai ghinion, dacă treci pe partea dreaptă a drumului, e posibil să nu-l vezi.

Ce spune primarul Nicușor Dan despre problemele de la Pasajul Unirii

Pentru prima dată, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vorbeşte despre accidentul de la Unirii. Criticile se îndreaptă către primăria sectorului 4. 

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: Tot ce înseamnă proiectare, execuție, este responsabilitatea primăriei de sector. În opinia mea acolo sunt două probleme: o problemă este de semnalizare și este o problemă de construcţie, faptul că acel element de construcţie s-a desprins și a căzut cu o greutate foarte mare pe un mijloc de transport, asta nu e ceva ce se întâmplă. 

Anul viitor, o echipă din Grecia din partea companiei de transport va veni în România şi cel mai probabil se va face şi expertiza tehnică a autocarului. Avocatul şoferului a cerut ca maşina să fie mutată într-o parcare autorizată şi să fie sigilată. Mâine, în Grecia, va avea loc înmormântarea bărbatului care a decedat în urma accidentului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Grecii explică de ce dau statul român în judecată pentru accidentul din Pasajul Unirii. "Vecinul își omoară câinele și îl duci la tribunal"