Antena Meniu Search
x

Accidentul din Pasajul Unirii. Şoferul era sigur că autocarul intră în pasaj, dar ar fi comis o eroare când a setat GPS-ul

Avocatul şoferului grec implicat în teribilul accident de vineri din Pasajul Unirii a declarat că acesta a folosit GPS-ul, dar crede că nu a setat gabaritul pentru autocar. Conducătorul auto le-a spus anchetatorilor în weekend că nu era obosit. 

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 17:01

Accidentul din Pasajul Unirii. Şoferul era sigur că autocarul intră în pasaj, dar ar fi comis o eroare când a setat GPS-ul
Accidentul din Pasajul Unirii. Şoferul era sigur că autocarul intră în pasaj, dar ar fi comis o eroare când a setat GPS-ul - Observator

În prezent, în spitalele din Capitală mai sunt internate trei persoane rănite în urma accidentului produs vineri la intrarea în Pasajul Unirii. Starea lor este stabilă. Pacienta internată în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Floreasca are o evoluție favorabilă și va fi mutată în secția de chirurgie.

Avocatul şoferului grec a spus pentru Observator că bărbatul a folosit GPS-ul, dar că nu ştie dacă a setat gabaritul pentru autocar şi crede că nu a făcut-o. Acesta l-a descris pe şofer ca fiind un om simplu, sărac şi cu un telefon vechi. 

Şoferul nu a mai fost în România şi nu ştia traseul. Potrivit avocatului, era sigur că autocarul intră în pasaj deoarece în Grecia şi pe unde a mai condus nu a avut probleme din cauza a câțiva cm în plus. În prezent şoferul este în Grecia şi urmează sa fie adus cel mai probabil înapoi în țară atunci când ancheta sau procesul o va cere. Nu a putut sa doarmă toata noaptea sau să mănânce dupa tragedia de pe 23 decembrie a mai povestit avocatul său. 

Primele imagini: Filmul accidentului din Pasajul Unirii

Un pasager a murit și alți 24, între care doi copii, au fost transportați la cinci spitale din Capitală. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care autocarul loveşte limitatorul de înălţime de la Pasajul Unirii. Din imagini se poate observa cum şoferul grec vine pe prima bandă, în timp ce unitatea de aer condiţionat loveşte bara metalică în plin. 

Şoferul pare că frânează înainte de impact, dar este deja prea târziu. Bara de fier striveşte plafonul autovehiculului Conducătorul auto a crezut pentru o clipă că toţi cei 47 de pasageri ar putea să îşi piardă viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Accidentul din Pasajul Unirii. Şoferul era sigur că autocarul intră în pasaj, dar ar fi comis o eroare când a setat GPS-ul