Antena Meniu Search
x

Video Mărturia emoţionantă a surorii bărbatului mort în accidentul de la Pasajul Unirii: "Ce să fac cu mama? Este distrusă. Şi-a trimis copilul în concediu"

Imagini cutremurătoare, obţinute în exclusivitate de Observator, filmate imediat după accidentul petrecut la intrarea în pasajul Unirii, din Capitală, arată momentele disperate prin care au trecut turiştii greci. Prinşi ca într-o menghină, sub greutatea limitatorului de viteză, încearcă să îşi salveze viaţa. Deşi semnele de circulaţie arătau faptul că accesul e interzis pentru vehiculele mai înalte de 3,5 metri, şoferul le-a spus anchetatorilor că aplicaţiile de GPS l-au direcţionat greşit. Vă avertizăm că urmează imagini cu puternic impact emoţional. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 24.12.2022, 19:16

Vezi și

Aşezat în genunchi, un bărbat încearcă să elibereze de sub plafonul strivit al autocarului una dintre victime. Sunt imagini filmate la doar câteva clipe după producerea accidentului. Unii turişti au ieşit deja în stradă, în timp ce alţii sunt captivi încă în scaunele lor.

Cu doar 1 minut înainte de impact, camera de bord a unui şofer surprinde autocarul care circulă pe Bulevardul Dimitrie Cantemir. Este încadrat corect. Cu circa 200 de metri înainte de intrarea în pasaj, şoferul schimbă banda, semn că nu a văzut presemnalizarea care anunţa că nu au voie camioanele şi autobuzele mai înalte de 3 metri şi jumătate. Nu frânează nici când are în faţă limitatorul de viteză, aşa că îl izbeşte în plin. Pasagerii nu şi-au dat seama ce s-a întâmplat.

Turist grec: Stăteam pe locurile din spate. Am auzit un zgomot puternic şi după aceea autocarul s-a oprit.

Martor: Eram în spatele lor, când, dintr-o dată, am văzut că s-a lasat pe ei. Şi a apucat două-trei persoane care erau în spate. Şi am intrat după ei. Erau băgaţi între fiare. Erau plini toţi de sânge.

Pe acelaşi subiect

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar 23 au ajuns la spital

O persoană şi-a pierdut viaţa, iar 23 au ajuns la spital. Trei, în stare gravă. Treisprezece victime ale accidentului sunt internate, în prezent, în spitalele din Bucureşti, iar patru dintre acestea vor fi externate în cursul zilei de duminică, a informat Ministerul Sănătăţii.

Ambasadorul Greciei în România: Apreciem foarte mult eforturile făcute de poliţie şi medici. Vă mulţumim foarte mult, mulţumim.

Cei care au avut răni uşoare sau doar atacuri de panică, s-au dus la hotel, ca să îşi recupereze o parte din bagaje. Puţin după ora 12 au plecat spre aeroport. 

Victimă: Câteva zgârieturi, dar în comparaţie cu oamenii răniţi...

În Grecia, vestea a căzut ca un trăsnet peste rudele turistului decedat. 

Vasso Chlopsiou, sora decedatului: Noi trăim o dramă. Vreau să trimită psiholog pentru copii, pentru mama noastră. Ce să fac cu mama? Este distrusă. Ea şi-a trimis copilul în ţară în concediu, de Crăciun, împreună cu soţia lui. Şi vreau cât de repede să recuperăm trupul fratelui meu. Vreau să ajungă aici. Ce au făcut... Şoferi fără experienţă să pună? Şi nu exista al doilea şofer pentru că a avut o intoxicaţie alimentară? Şi nu a fost înlocuit... De ce?

Şoferul care conducea autocarul a declarat poliţiştilor că de vină pentru accidentul produs a fost sistemul gps folosit, care i-ar fi indicat să traverseze Piaţa Unirii prin pasaj, fără să-l avertizueze de limita de înălţime. Lucru pe care l-am testat şi noi, atât cu Waze cât şi cu Google Maps. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Intrăm în pasaj fără ca Google Maps să ne atenționeze că limita maximă de înălțime este de 3,5 metri. Facem același experiment și cu o altă aplicație, cu Waze de această dată, ni se recomandă ca în cazul în care depășim 3,5 metri să alegem o altă rută.

Al doilea şofer al autocarului a rămas în Grecia. A făcut o toxiinfecţie alimentară după ce ar fi mâncat ceva stricat. "O plăcintă mi-a salvat viaţa", a spus pentru presa elenă şi a adăugat că nu înţelege cum a fost posibil un asemenea accident într-o destinaţie cunoscută de conducătorii auto profesionişti. Mijlocul de transport care a lovit limitatorul venise de cel puţin 3 ori anul acesta în Capitală. Presa greacă se întreabă şi ea ce s-a întâmplat în ceea ce numeşte pasajul groazei şi susţine că acesta nu ar respecta legislaţia europeană. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: La intrare în pasajul Unirii sunt acum maşini de poliţie. Limitatorul de înălţime a fost dezmembrat ieri. Încă nu a fost pus la loc. Cel mai probabil se va întâmpla în următoarele zile.

Angajaţi ai Primăriei Sector 4 au fost astăzi trimişi să îndrepte lanţurile de metal de pe presemnalizatorul aflat la câteva sute de metri de intrarea în pasaj, pentru că erau înfăşurate. Dacă ar fi trecut pe sub ele, autocarul ar fi fost atenţionat că ceva nu e în regulă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Mărturia emoţionantă a surorii bărbatului mort în accidentul de la Pasajul Unirii: "Ce să fac cu mama? Este distrusă. Şi-a trimis copilul în concediu"