Antena Meniu Search
x

Video Explicaţiile şoferului grec în faţa anchetatorilor, după accidentul de la Pasajul Unirii. Le-a spus poliţiştilor că nu era obosit, deşi condusese 18 ore

Şoferul grec al autocarului care a lovit limitatorul de înălţime de la Pasajul Unirii este cercetat în libertate şi a fost lăsat să plece acasă. Era odihnit când a intrat în Bucureşti, a văzut semnul de interzis pentru autocar şi a frânat, dar bara a strivit unitatea de aer condiţionat. Sunt declaraţiile făcute de acesta în faţa anchetatorilor. Avocatul conducătorului auto susţine că limitatorul trebuia să fie dintr-un material moale. O echipă Observator a reuşit astăzi să filmeze în autocarul implicat în accident. Imaginile sunt greu de descris. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 25.12.2022, 19:17

Vezi și

Autocarul firmei de turism din Grecia este încă în curtea Poliţiei Rutiere din Bucureşti. Criminaliştii au finalizat etapa de cercetare a probelor. Tahograful a fost şi el ridicat. Va indica numărul de ore conduse de şofer până la producerea accidentului. În interiorul autovehiculului se vede forţa impactului care a ucis un turist şi a rănit alţi zeci. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Zona în care ne aflăm este cea mai grav afectată din autocar. Ridicând mâna, ajung la tavanul acestuia. Este locul unde s-a prăbuşit limitatorul de la Pasajul Unirii.

În unele zone tavanul autocarului aproape că a strivit scaunele pe care era aşezaţi pasagerii.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Aceasta este zona peste care s-a prăbuşit acea pasarelă, acel limitator de înălţime.

Pe acelaşi subiect

În faţa procurorilor şoferul a declarat că GPS-ul a fost cel care l-a direcţionat prin pasajul Unirii. 

Alexandru Mateescu, avocat: Nici n-a apucat să intre bine în zonă, după cum vedeţi pe video şi cu antena de deasupra parbrizului din faţă a şters acea tabelă, sau a atins. Concomitent a tras frâna, imediat şi-a dat seama că nu e bine, că urmează aparatul de aer, a tras frâna şi acea tabelă, limitatorul acela de înălţime, pe care scrie 3,5 metri, a acroşat, mai bine zis a căzut, s-a lăsat cu toată greutatea pe aparatul de aer condiţionat şi a distrus maşina.

Şoferul a mai susţinut că are 20 de ani de experienţă

Şoferul a mai susţinut că are 20 de ani de experienţă şi nu era obosit când a intrat în România pe la Giurgiu. Reprezentantul firmei de turism din Grecia a declarat jurnaliştilor de acolo că a existat şi un al treilea conducător auto.

Batsiolas Ioannis, reprezentant agenţie turism Grecia: Cursa a fost programată, în mod normal, cu doi şoferi, deoarece călătoria dura aproximativ 16 ore, începând din Volos. Cu o oră înainte de plecare, al doilea şofer a suferit o toxiinfecţie alimentară, declarând că nu mai poate călători. Atunci a fost înlocuit al doilea şofer, care a avut problema, cu un alt şofer, ducând autocarul până în Salonic. Din Salonic, a preluat alt şofer, care a mers la Bucureşti. Era singur şi, în general, nu mergea cu viteză. 

Rudele turistului decedat sunt disperate. Nu-şi pot închipui cum a fost posibil ca bărbatul, care venise de multe ori în ţara noastră, ba chiar muncise aici, să-şi piardă viaţa în centrul Capitalei. Acum venise, alături de soţie, ca să îi arate cât de frumos e Crăciunul în România. Femeia, rănită şi ea, a fost externată azi.  

Vasso Chlopsiou, sora bărbatului decedat: Nu se poate ce trăim. Mama mea, care şi-a pierdut copilul şi copiii, care şi-au pierdut tatăl... să trimită pe cineva care să-i ajute psihologic. Au mers într-o călătorie, ca să se relaxeze.. În toţi aceşti ani, a muncit în România, a călătorit cu autocarul, a mers cu maşina şi nu a păţit nimic. 

Limitatorul care a strivit autocarul nu a fost încă remontat. Un echipaj de poliţie are grijă acum ca şi alte autovehicule înalte să nu intre prin pasaj.

Poliţist: Momentan, (stăm aici) pentru că nu mai este nici pasarela, până o să monteze din nou indicatorul de înălţime.

Din cei 23 de turişti răniţi, opt sunt încă internaţi la spitalele Floreasca, Bagdasar şi Universitar. Avocatul şoferului autocarului susţine că a fost deja contactată firma de asigurări din Grecia, care se va ocupa de tot ce înseamnă despăgubiri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Explicaţiile şoferului grec în faţa anchetatorilor, după accidentul de la Pasajul Unirii. Le-a spus poliţiştilor că nu era obosit, deşi condusese 18 ore