Antena Meniu Search
x

Măsură fără precedent împotriva Covid-19, la Hârșova. Grupurile mai mari de 3 persoane, interzise pe spațiul public

Primăria orașului Hârșova a luat măsuri fără precedent, pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus. Astfel, municipalitatea a decis că grupurile mai mari de 3 persoane nu mai au voie să staționeze pe spațiul public.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.03.2020, 11:19

Grupurilor mai mari de trei persoane, interzise pe domeniul public, în Hârșova
Măsură fără precedent împotriva Covid-19, la Hârșova. Grupurile mai mari de 3 persoane, interzise pe spațiul public - Observator.tv / Imagine ilustrativă
  • Se limitează accesul a maximum trei persoane în parcurile din Hârșova.
  • Persoanele izolate vor fi monitorizate zilnic de autorități.

Primăria orașului Hârșova a luat măsuri fără precedent, pentru a reduce riscul răspândirii noului coronavirus. Astfel, municipalitatea a decis că grupurile mai mari de 3 persoane nu mai au voie să staționeze pe spațiul public.

În contextul în care numeroase persoane au venit în localitate din țări cu un grad ridicat de contaminare, precum Italia sau Spania, fără a declara acest lucru autorităților, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Hârșova a dispus măsuri drastice.

Principala hotărâre interzice grupurilor mai mari de trei persoane să staționeze pe domeniul public. De asemenea, se limitează accesul a maximum trei persoane în parcuri, terenuri de fotbal și locuri de joacă pentru copii, pe toată durata stării de urgență.

Persoanele izolate, contactate și monitorizate zilnic de autorități 

Totodată, agenții economici și taximetriștii din localitate sunt obligați să ia măsuri de dezinfectare a spațiilor, respectiv a autoturismelor, și de evitare a aglomerării.

"Măsurile au fost luate și pe fondul nenumăratelor sesizări venite din partea cetățenilor care reclamă faptul că mai multe persoane care sunt bănuite că au revenit din străinătate, din zone de risc și nu au declarat adevărul la graniță, nefiind luate în evidență, staționează în grupuri pe domeniul public, riscând îmbolnăvirea celorlalți", a precizat Viorel Ionescu, primarul Orașului Hârșova, potrivit replicaonline.ro.

Nu în ultimul rând, s-a instituit obligația izolării la domiciliu a tuturor persoanelor sosite din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri. În cazul în care nu s-au izolat în mod separat, la momentul ajungerii la domiciliu, toate persoanele de la domiciliu cu care au luat contact intră în izolare, timp de 14 zile. Reprezentanții primăriei spun că vor contacta zilnic persoanele pentru a monitoriza starea de sănătate până la finalizarea celor 14 zile.

Deciziile au fost luate ieri, 18 martie, în cadrul ședinței Comitetului Local Pentru Situații de Urgență Hârșova

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Evenimente » Măsură fără precedent împotriva Covid-19, la Hârșova. Grupurile mai mari de 3 persoane, interzise pe spațiul public