Antena Meniu Search
x

Controale cu scandal la depozitele din Valea Jiului. Inspectorii ANPC au descoperit munţi de gunoaie. Unele deşeuri au ajuns inclusiv în magazine

Munţi de haine, deşeuri menajere de tot felul şi o mulţime de nereguli. Asta au găsit inspectorii ANPC în urma mai multor controale la diferite depozite second-hand din Lupeni şi Uricani. Articolele uzate, importate ca deşeuri şi neigenizate corespunzător, au fost puse în vânzare în magazine, de unde au fost achiziţionate fără ştiinţă de clienţi.   

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 08:50

Vezi și

Aşa au fost întâmpinaţi inspectorii ANPC de către un angajat al depozitelor din Valea Jiului. Vizibil supărat şi cu o atitudine sfidătoare, acesta nu s-a lăsat intimidat de apariţia autorităţilor. Cearta a continuat minute în şir, chiar în curtea unităţii. Într-un final, sfătuit de avocatul firmei, angajatul a fost de acord să le ofere accesul inspectorilor.

Horia Constantinescu, ANPC: Vom vedea câte dintre acestea au fost realmente spălate înainte de a fi trimise în magazine. 

Din interiorul halei se vede amploarea dezastrului. Aici, repezentanţii ANPC au găsit o mare de gunoaie: jucării, haine şi încălţăminte. Toate provenite de peste hotare şi importate ca deşeuri. Însă dilema cea mai mare a angajaţilor a fost igenizarea lor.

Prins în fapt, avocatul a venit rapid în apărarea clientului său. "Sunt persoane care lucrează efectiv, care se pricep".

Poliţia a intervenit 

Între timp, spiritele s-au aprins din nou, iar de data aceasta Poliţia a fost nevoită să intevină pentru aplanarea conflictului şi continuarea achetei.

Bogdan Niţu, IPJ Hunedoara: Au dispus sigilarea şi lăsarea în custodie a aproximativ 1.700 de tone de articole uzate, de diferite sotimente, ce erau importate din afara României ca şi deşeuri.

Avocat: Modul în care s-a exercitat acest control, vom reuşi şi nu că vom reuşi, vom documenta explicit activitatea acestei societăţi. 

Pe de altă parte, localnicii sunt indignaţi de situaţia actuală şi spun că am devenit groapa de gunoi a străinilor. "Le aduc de dincolo şi le aruncă la noi aici. Noi suntem groapa de gunoi că alţi le aruncă la noi".

Clădirile care adăposteau ilegal deşeuri au fost sigilate, iar reprezentanții depozitelor sunt cercetați penal pentru infracțiunii legate de colectarea, transportul sau valorificarea de deşeuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Controale cu scandal la depozitele din Valea Jiului. Inspectorii ANPC au descoperit munţi de gunoaie. Unele deşeuri au ajuns inclusiv în magazine