Antena Meniu Search
x

HABAR NU AVEAŢI! Beneficiile ascunse ale BANANELOR

Bananele sunt o minune pentru sănătate, spun specialiştii! Un singur fruct asigură energia pentru 45 de minute de exerciţiu fizic

Bananele sunt o minune pentru sănătate, spun specialiştii! Un singur fruct asigură energia pentru 45 de minute de exerciţiu fizic

Iată câteva dintre beneficiile acestora asupra organismului nostru:

Bananele ajută în caz de depresie: Persoanele care suferă de depresie se simt mai bine după ce mănâncă banane. Aceasta se explică pentru că acestea conţin triptopfan (unul dintre cei opt aminoacizi esenţiali), aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, hormon care te ajuta să te relaxezi, îţi îmbunătăţeşte starea de bine şi în general te ajuta să fii mai fericit.

Sănătatea inimii: O banană conţine 467 miligrame de potasiu, care oferă protecție puternică pentru sistemul cardiovascular. Consumul regulat de fructe pline de potasiu ajută la protecția împotriva hipertensiunii arteriale, ateroscleroza și a accidentului vascular cerebral.

Anemie: Acestea conţin un nivel crescut de fier care stimulează producţia de hemoglobină în sânge şi ajuta la ameliorarea anemiei.

Oase: Deși bananele nu conțin cantități mari de calciu, ele furnizează organismului o abundență de fructo-oligo-zaharide, substanțe prebiotice (care încurajează probioticele, bacterii prietenoase din sistemul digestiv). Fructo-oligo-zaharidele fermenta în tubul digestiv, aceasta contribuie la consolidarea capacității organismului de a absorbi calciul.

Protecţia împotriva HIV: Jurnalul de Biologie Chimică din martie 2010 a publicat un studiu care a demonstrat potenţialul de vindecare a BanLec, o proteină lectină din banane. Cercetătorii au descoperit că această proteină care se leagă de zaharuri se poate lega, de asemenea, de celulele infectate HIV, le învăluie şi previne activitatea lor de replicare şi de transport.

Constipaţie: Sunt bogate în fibre, iar includerea lor în dieta noastră ne ajuta să menţinem un tranzit intestinal bun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » HABAR NU AVEAŢI! Beneficiile ascunse ale BANANELOR