Antena Meniu Search
x

Un hacker din Râmnicu Vâlcea, căutat de autorităţile din SUA, a fost prins de poliţişti

Un hacker din Râmnicu Vâlcea, căutat de autorităţile din Statele Unite ale Americii pentru numeroase infracţiuni comise în perioada 2005-2010, a fost prins de poliţiştii din Vâlcea.

Un hacker din Râmnicu Vâlcea, căutat de autorităţile din SUA, a fost prins
Un hacker din Râmnicu Vâlcea, căutat de autorităţile din SUA, a fost prins - Hepta

Un hacker din Râmnicu Vâlcea, căutat de autorităţile din Statele Unite ale Americii pentru numeroase infracţiuni comise în perioada 2005-2010, a fost prins de poliţiştii din Vâlcea.

Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost prins, ieri, de poliţiştii vâlceni după ce aceştia au descoperit că era urmărit internaţional în baza unui mandat de arestare, emis de Tribunalul SUA pentru Districtul de Nord al statului Ohio.

Potrivit documentului, hacker-ul din Râmnicu Vâlcea este cercetat pentru conspirație la fraudă prin cablu, conspirație la spălare de bani și conspirație la trafic de servicii contrafăcute, conform legii penale americane.

"În fapt, în perioada 2005-2010, persoana bănuită, în complicitate cu alte persoane, ar fi desfășurat o schemă frauduloasă complexă, pe internet, prin postarea unor anunțuri de vânzare fictivă, pe platforme de comerț electronic, a unor bunuri cu valoare ridicată. Astfel, cumpărătorii ar fi fost direcționați să transfere banii, fără a intra efectiv în posesia bunurilor.

De asemenea, persoana ar fi accesat, împreună cu alții, în mod ilegal, conturi bancare din Statele Unite ale Americii și ar fi efectuat transferuri bancare neautorizate", se arată într-o informare a IPJ Vâlcea.

Hacker-ul a fost transportat la Bucureşti, acolo unde urmează să fie prezentat unei instanţei de judecată în vederea extrădării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un hacker din Râmnicu Vâlcea, căutat de autorităţile din SUA, a fost prins de poliţişti