Antena Meniu Search
x

Simona Halep, regină la Roland Garros. Românca a câştigat primul titlu de Grand Slam din carieră

Simona Halep este regina turneului de tenis pe zgură de la Roland Garros. A câştigat primul ei trofeu de Grand Slam, după un meci de două ore împotriva americancei Sloane Stephens.

Vezi și

Simona Halep este regina turneului de tenis pe zgură de la Roland Garros. A câştigat primul ei trofeu de Grand Slam, după un meci de două ore împotriva americancei Sloane Stephens.

Simona Halep a ridicat o lume întreagă în picioare. A câştigat finala pentru care a luptat cu determinarea unui număr unu mondial.

După ultima minge, şi-a strâns în braţe părinţii şi a îmbrăţişat o altă campioană a României, pe Nadia Comăneci. 

Meciul Simonei Halep de la Roland Garros a fost urmărit de rude şi de prieteni în cafeneaua pe care sportiva o deţine în Constanţa. 

A fost a treia finală a turneului de la Roland Garros pe care sportiva a jucat-o, dar prima pe care a câştigat-o. 

Lângă terenul de zgură al turneului de la Paris, a fost susţinută şi de alt mare tenismen, Ion Tiriac. În faţa televizoarelor, milioane de fani au sperat în victoria ei. 

După un set pierdut, Simona Halep a rezistat rafalelor de lovituri extrem de puternice trimise de adversara ei. Apoi a revenit în forţă. 

În setul trei, jucătoarea din Florida, Sloane Stephens, a pierdut game după game, inclusiv pe propriul serviciu. Iar Simona a transformat mingi imposibile în favoarea ei. 

Simona Halep a devenit noua regină a turneului internaţional pe zgură de la Roland Garros la fix 10 ani de când devenea campioană la junioare, în Paris. 

Cu victoria de astăzi, şi-a împlinit cel mai mare vis al carierei şi a adus bucurie unei ţări întregi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Simona Halep, regină la Roland Garros. Românca a câştigat primul titlu de Grand Slam din carieră