Antena Meniu Search
x

Revoluția Fiscală provocă haos în România. Șase milioane de angajaţi nu ştiu ce venituri vor avea peste o lună

Patronii sunt îngropaţi în calcule, iar şase milioane de angajaţi nu ştiu ce venituri vor avea peste doar câteva săptămâni.

Vezi și

Patronii sunt îngropaţi în calcule, iar şase milioane de angajaţi nu ştiu ce venituri vor avea peste doar câteva săptămâni. Cei mai mulţi oameni de afaceri încă nu au început negocierile cu salariaţii.

Nu trece zi fără contraziceri pe salariile celor şase milioane de români. 

Economiştii atrag în continuare atenţia că dacă patronii nu vor creşte salariile brute, atunci banii cu care pleacă angajaţii acasă vor fi mai puţini de la 1 ianuarie. 

Reprezentanţii angajaţilor din privat spun că scăderea impozitului, de la 16 la 10 la sută nu se va simţi în buzunarul românilor. 

Iar calculele matematice par să vină în sprijinul celor care contestă revoluţia fiscală. În prezent, la un salariu mediu de 3131 de lei, angajatul plăteşte taxe de 935 de lei, iar partea angajatorului este de 713 lei. De la 1 ianuarie, taxele salariatului ajung la 1251 de lei, iar patronul mai are de plătit "taxă de solidaritate" sau de contribuţia asiguratorie, în valoare de doar 55 de lei. Sunt deocamdată doar calcule, pentru că nimeni nu ştie clar ce se va întâmpla peste doar câteva săptămâni. 

Un singur lucru este cert. Codul fiscal îşi urmează cursul, e în Parlament, anunţă chiar premierul Mihai Tudose.

Iar de pe masa legislativului, noul Cod Fiscal ar putea să iasă cu modificări importante.

Săptămâna aceasta, în şedinţa de Guvern ar urma să fie adoptată şi ordonanţa prin care salariul minim brut va creşte, la anul, de la 1450 de lei, la 1900 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Revoluția Fiscală provocă haos în România. Șase milioane de angajaţi nu ştiu ce venituri vor avea peste o lună