Antena Meniu Search
x

Primul heliport cu scop medical din Prahova a fost inaugurat în Sinaia

În plincă criză provocată de pandemia de coronavirus, România se poate mândri cu încă un heliport, atât de vital ţării noastre.

de Cristi Georgescu

la 16.08.2020, 11:31

Vezi și
  • Heliportul a fost amenajat în curtea spitalului din Sinaia.
  • Acesta va deservi elicopterele SMURD.

Pacienţii care vor avea nevoie de transport de urgenţă din staţiunea de pe Valea Prahovei către un spital din Bucureşti vor ajunge la destinaţie în doar 20 de minute.

Heliportul a fost amenajat în curtea spitalului din Sinaia şi va deservi elicopterele SMURD.

Vlad Oprea, primar Sinaia: Am simtit nevoia sa sustinem mult mai mult partea de sanatate si in care s-au facut celelalte investitii. Ea este doar o componenta a investitiilor in sanatate alaturi de modernizarile care s-au facut la centrele de triere din afara spitalului

Investiţia, de aproximativ 200 000 de lei a fost realizată din bugetul local al staţiunii. Proiectul a prins viaţă chiar în perioada pandemiei de coronavirus. 

Mariana Grigorescu manager spital Sinaia: Centrul de primiri urgenţe al spitalului Sinaia preia foarte multe cazuri urgente, grave, critice din zona si suntem nevoiti sa stabilizam si sa apelam la transferul rutier al acestora. Transferul aerian ar permite scurtarea timpilor de interventie si o actiune prompta. 

Heliportul face parte din cele 29 de puncte naționale ce oferă posibilitatea transportului aerian în regim de urgență și asigură preluarea pacienților de pe toată Valea Prahovei.

George Brezoi,  subprefect Prahova: Era foarte necesar mai ales pentru zona de turism si riscurile asociate pe Valea Prahovei si ne bucuram foarte tare ca avem o noua investitie in sanatatea din judeţul Prahova. Efortul a fost unul mare, perioada a fost una dificila dar iata ca suntem in momentul de fata in fata unei misiuni indeplinite. 

Echipajul SMURD a efectuat vineri şi o demonstrație pe noua pistă de aterizare din curtea spitalului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Primul heliport cu scop medical din Prahova a fost inaugurat în Sinaia