Antena Meniu Search
x

Video Heliportul Spitalului Județean Tg. Jiu funcționează doar ziua. 3,8 mil. de lei pentru ca elicopterele SMURD să poată ateriza și pe timpul nopții

De zece ani, heliportul din Târgu Jiu e funcțional doar pe jumătate și poate fi folosit doar cât e lumină afară. Îi lipsește un sistem de balizaj special care să ghideze piloții elicopterelor SMURD să aterizeze și pe timpul nopții. Pentru a rezolva această problemă, autorităţile caută acum variante.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 17.01.2023, 15:47

Vezi și

Municipalitatea are deja în derulare un proiect pentru finalizarea acestei investiții. Heliportul a fost inaugurat în 2012. Vorbim de o platformă betonată pentru care s-au cheltuit atunci peste 400.000 de lei. 

Aeronavele SMURD pot ateriza aici doar pe timpul zilei pentru că îi lipsește un sistem de iluminat și semnalizare, care să ajute piloții să aterizeze și pe timpul nopții. Acum, autoritățile locale, împreună cu cei de la Consiliul Județean, au alocat bani, 3,8 milioane de lei, pentru ca investiția să fie dusă la bun sfârșit.  

Până când heliportul va deveni funcțional 24 de ore din 24, bolnavii în stare gravă care vor ajunge la Spitalul Județean din Târgu Jiu și vor avea nevoie de un transfer la o unitate de rang superior, vor fi transportați cu ambulanțele, asta în timp ce un transport cu elicopterul SMURD, pe timpul nopții, ar fi și de patru ori mai rapid. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Heliportul Spitalului Județean Tg. Jiu funcționează doar ziua. 3,8 mil. de lei pentru ca elicopterele SMURD să poată ateriza și pe timpul nopții