Antena Meniu Search
x

Horaţiu Mălăele, mesaj emoţionant după moartea actorului Ion Caramitru: "Abia acum, când a plecat, vedem câtă nevoie aveam de el"

Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele a publicat pe Facebook mesaje emoţionante în semn de preţuire pentru prietenul Ion Caramitru, partenerul său din spectacolele „Câte-n lună şi în stele” şi „Dineu cu proşti”.

de Redactia Observator

la 06.09.2021, 15:27

Ion Caramitru
Ion Caramitru avea 79 de ani - Hepta

Actorul Ion Caramitru, unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale, a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani duminică, la Spitalul Elias, din Capitală. Colegul de scenă şi prietenul său, actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele, şi-a exprimat regretul şi i-a adus un omagiu marelui artist, printr-un mesaj emoţionant postat pe Facebook. 

„A plecat unul dintre cei mai frumoşi, inteligenţi şi buni prieteni pe care viaţa mea i-a cunoscut. Drum bun, Pino!”, a scris Mălăele duminică seară.

Luni, tot online, a revenit: „Ion Caramitru a fost o lumină care a înnobilat cultura română şi viaţa cetăţii de-a lungul a şase decenii. Abia acum, când amintirea-i devine istorie, putem să-i vedem truda. Abia acum, când a plecat, putem să-i vedem suferinţa. Abia acum, când a plecat, vedem câtă nevoie aveam de el. Drum luminat, prieten drag! Ne-om mai vedea!”.

Ion Caramitru, o legendă a generaţiei sale

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Zilele acestea, actorul Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment.

A fost Prospero în "Furtuna" de Shakespeare, Luchian în filmul cu acelaşi nume de Nicolae Mărgineanu, Count Fontana în "Amen" de Costa Gavras, Radu Comşa în "Întunecare" de Alexandru Tatos, Gheorghidiu în filmul "Între oglinzi paralele" şi Socrate în "Declaraţie de dragoste". Cu însemnate roluri în teatru şi în film, deopotrivă regizor şi manager, a fost preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 1990, şi director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, din anul 2005, potrivit news.ro. A primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, dar şi Ordinul Soarelui Răsare, cel mai important ordin japonez destinat cetăţenilor străini, acordat în numele Majestăţii Sale Împăratul Japoniei, în 2017, şi Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, tot în 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Horaţiu Mălăele, mesaj emoţionant după moartea actorului Ion Caramitru: "Abia acum, când a plecat, vedem câtă nevoie aveam de el"